Tarih Vakfı > Etkinlikler > Ücretli Seminerler > NAZLI PİŞKİN İLE ZÜMRÜDÜANKANIN PEŞİNDE: Baharatın Tarihteki Yeri

NAZLI PİŞKİN İLE ZÜMRÜDÜANKANIN PEŞİNDE: Baharatın Tarihteki Yeri

• Tarih:
  • Adres:
  • Şehir:

Tarih Vakfı ve Nadir Gastronomi Platformu’nun ortaklaşa gerçekleştirdiği tadım etkinliklerine, yemek kültürü yazarı ve Akdeniz tarihçisi Nazlı Pişkin’in anlatıcı olacağı baharatın kültür ve lezzet tarihindeki yerine odaklanan keyifli bir konu ile devam ediyoruz.

Baharat ve kokulu otlar konusunda çeşitli kitap çevirilerinin yanı sıra bu konudaki atölye çalışmalarıyla da tanınan Akdeniz tarihçisi Nazlı Pişkin tarafından gerçekleştirilecek olan bu tadım etkinliğinde, büyük Akdeniz coğrafyasındaki baharat kullanımının tarihi süreklilik ve değişimleriyle beraber, İstanbul ve Anadolu’yu merkeze alarak işlenecek.

Baharatın mutfaktaki yerinin yanı sıra coğrafya, dinler tarihi, mitoloji ve ticaretteki yerine dair geçmişten günümüze kadar izini süreceğimiz ve çeşitli coğrafyalardan seçilmiş baharat karışımları ile baharatın öne çıktığı tadımlıklardan oluşan bir tadım menüsünün de deneyimleneceği bu etkinlikte Nadir Gastronomi Platformu’nda buluşalım.

Biletlerinizi ayırmayı unutmayın!

*Kontenjanla sınırlıdır.

Detaylı bilgi ve biletler için https://www.ngp.com.tr/nazli-piskin-ile-zumruduankanin-pesinde adresini ziyaret edebilirsiniz.

Tarih: 24 Şubat 2024 Cumartesi, saat 15:00

Bilet Fiyatı: 650 TL

Adres: Nadir Gastronomi Platformu
Kemankeş Karamustafa Paşa Mh.
Kemankeş Cd. No:67/Karaköy
KARAKÖY GÜLLÜOĞLU MAĞAZASI 2. KAT, 0539 705 87 52