Tarih Vakfı

Yemek Tarihi Seminerleri

by

Yer: Giritli Restoran

Yaptığı çalışmalarla her tabağın lezzetiyle olduğu kadar tarihî, politik ve sosyolojik yönüyle de insanı beslediğini ortaya koyan Merin Sever bu etkinlikte Cumhuriyet mutfağını ele alacak. Dünyanın en önemli yeme-içme kitapları ödülü olarak kabul edilen Gourmand Awards’a layık görülen Sever’in anlatımına Giritli’nin leziz Cumhuriyet menüsü ve Meşeden Neşeye serisi eşlik edecek.
Sınırsız içecek servisinin olacağı etkinliğin kontenjanı sınırlıdır.

Yer: Nadir Gastronomi Platformu

Tarih Vakfı ve Nadir Gastronomi Platformu’nun ortaklaşa gerçekleştirdiği tadım etkinliklerine, “Çayın Halleri” podcasti ile tanınan Fatma Genç ve Yasemin Taşkın’ın anlatıcı olacağı “Türkiye’de Çayın Kısa Tarihi” ile devam ediyoruz.

Yer:

Tarih Vakfı ve Nadir Gastronomi Platformu’nun ortaklaşa gerçekleştirdiği tadım etkinliklerine, yemek kültürü yazarı ve Akdeniz tarihçisi Nazlı Pişkin’in anlatıcı olacağı baharatın kültür ve lezzet tarihindeki yerine odaklanan keyifli bir konu ile devam ediyoruz.

Yer: Giritli Restoran

Yemek tarihi alanında yaptığı çalışmalarla her tabağın lezzetiyle olduğu kadar tarihî, politik ve sosyolojik yönüyle de insanı beslediğini ortaya koyan Merin Sever bu etkinlikte Cumhuriyet mutfağını ele alacak.

Yer: Nadir Gastronomi Platformu

Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm başkanı, Osmanlı mutfak kültüründe modernleşme, İstanbul mutfak kültürü alanlarındaki çalışmalarıyla tanınan yemek tarihçisi Özge Samancı geç dönem Osmanlı mutfağını İstanbul’un tat hafızası üzerinden anlatacak.

Yer: Uzaktan Erişim

Tarih Vakfı’ndan Yemek Tarihi seminer dizisi başlıyor! Kurulduğu 1991 yılından itibaren Türkiye’de tarihe olan ilginin gelişmesine hizmet eden Tarih Vakfı, bu amaca yönelikçalışmalarına yemeğin sosyal ve kültürel tarihine odaklanan yeni…