Tarih Vakfı > Etkinlikler > Yemek Tarihi Seminerleri > ÇAY’DAN ÖTE: TÜRKİYE’DE ÇAYIN KISA TARİHİNE UZUN BAKIŞ

ÇAY’DAN ÖTE: TÜRKİYE’DE ÇAYIN KISA TARİHİNE UZUN BAKIŞ

• Tarih:
  • Yer: Nadir Gastronomi Platformu
  • Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mh. Kemankeş Cd. No:67/Karaköy KARAKÖY GÜLLÜOĞLU MAĞAZASI 2. KAT
  • Şehir:

“Herkesin ortak malısın, içilirsin yudum yudum”

Tarih Vakfı ve Nadir Gastronomi Platformu’nun ortaklaşa gerçekleştirdiği tadım etkinliklerine, “Çayın Halleri” podcasti ile tanınan Fatma Genç ve Yasemin Taşkın’ın anlatıcı olacağı “Türkiye’de Çayın Kısa Tarihi” ile devam ediyoruz.

Çay bitkisi çok uzun bir süredir dünya tarihinde yolculuk ediyor olsa da Türkiye coğrafyası için oldukça kısa bir tarihe sahip. Ancak kültürel etkileri çok daha köklü, uzun ve inceliklerle dolu.

Türkiye’de çay bitkisinin geçtiği güzergahların izinde, çay ve çayın etrafındaki nesnelerle çayın kısa tarihine uzunca göz atacağımız bu etkinlikte, çaya nasıl müptela olduğumuzun izini süreceğiz.

Tadımlayacağımız çaylara baklavanın eşlik edeceği bu keyifli anlatımda Nadir Gastronomi Platformu’nda buluşalım.

Biletlerinizi ayırmayı unutmayın!

*Kontenjanla sınırlıdır.

Detaylı bilgi ve biletler içinhttps://www.ngp.com.tr/caydan-ote-turkiyede-cayin-kisa-tarihine-uzun-bakis adresini ziyaret edebilirsiniz.

Tarih: 20Nisan 2024 Cumartesi, saat 15:00

Bilet Fiyatı: 750 TL

Adres: Nadir Gastronomi Platformu, Kemankeş Karamustafa Paşa Mh., Kemankeş Cd. No:67/Karaköy

KARAKÖY GÜLLÜOĞLU MAĞAZASI 2. KAT, 0539 705 87 52