ÇAY’DAN ÖTE: TÜRKİYE’DE ÇAYIN KISA TARİHİNE UZUN BAKIŞ
Tarih Vakfı ve Nadir Gastronomi Platformu’nun ortaklaşa gerçekleştirdiği tadım etkinliklerine, “Çayın Halleri” podcasti ile tanınan Fatma Genç ve Yasemin Taşkın’ın anlatıcı olacağı “Türkiye’de Çayın Kısa Tarihi” ile devam ediyoruz.
19. YÜZYIL İSTANBUL MUTFAĞI: DEVAMLILIKLAR VE DEĞİŞİMLER
Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm başkanı, Osmanlı mutfak kültüründe modernleşme, İstanbul mutfak kültürü alanlarındaki çalışmalarıyla tanınan yemek tarihçisi Özge Samancı geç dönem Osmanlı mutfağını İstanbul’un tat hafızası üzerinden anlatacak.
ANNA-MARIA BEYLUNIOĞLU İLE ANTAKYA NOEL SOFRALARI VE GELENEKLERİ
Serinin ilk etkinliğinde Mutfaktaki Akademisyen olarak da bilinen Anna-Maria Beylunioğlu’nu ağırlayacağız. Hem bir siyaset bilimci hem de bir aşçı olan Beylunioğlu’ndan Antakya’nın Noel sofralarını dinleyecek, bir yandan da bu sofralara özgü lezzetleri onun elinden tadacağız.