Tarih Vakfı > Etkinlikler > Sayfa 5

Etkinlikler

by

Tarih & Saat:
Yer: Adalar Müzesi

Yeni yılın ilk semineri 14 Ocak 2024 Pazar 15:00’de ‘’100 Yıl Önce Adalar Sokakları’’başlığı altında Prof. Dr. Murat Güvenç tarafından gerçekleştirilecektir. Prof. Dr. Murat Güvenç, 1927 sayımı için üretilmiş cetveller üzerinden Adalar’ın sokaklarını inceleyecek, Yüz yıl önce Adalar’daki gündelik yaşam çevreleri ve toplumsal farklılaşmayı gözler önüne serecek. 

Tarih & Saat:
Yer: Minerva Han

Tarih Vakfı ve İPM iş birliğiyle düzenlenen ‘’Minerva Konuşmaları: Tarihte İstanbul’’ serisinde 28 Aralık 2023 tarihinde Işıl Çokuğraş, ”19. Yüzyıl Başında İstanbul’da Marjinalite ve Mekan” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecektir.

Tarih & Saat:
Yer: Tarih Vakfı

Serinin ikinci konuşmasında ‘’Muhalefet mi iktidar mı: Cumhuriyet’in taşra eşrafı’’ başlığı altında Meryem Çakır Kantarcıoğlu ‘’Devletin Köy Sınırı: Geç Osmanlı’dan Erken Cumhuriyet’e Taşrada Sınır ve Mera Çekişmeleri’’ ve Emre Erkan ‘’Çok Partili Haya Geçerken Taşrada İktidar ve Muhalefet’’ başlıklı konuşmalarıyla 14 Aralık Perşembe günü saat 18:30’da Tarih Vakfı Eminönü Binasında bizlerle olacak.

Tarih & Saat:
Yer: Anamed Kütüphanesi

Osmanlı matbuat dünyasının kapılarını ilk defa matbu kitabın izini sürmek için aralıyoruz.

Tarih Vakfı, Toplumsal Tarih Akademi ve ANAMED’in ortaklaşa düzenlediği bu konferansta 19 yy. Osmanlısında kitabı birçok açıdan değerlendireceğiz.

14-15 Aralık’ta ANAMED’de buluşmak üzere!

Tarih & Saat:
Yer: Nadir Gastronomi Platformu

Serinin ilk etkinliğinde Mutfaktaki Akademisyen olarak da bilinen Anna-Maria Beylunioğlu’nu ağırlayacağız. Hem bir siyaset bilimci hem de bir aşçı olan Beylunioğlu’ndan Antakya’nın Noel sofralarını dinleyecek, bir yandan da bu sofralara özgü lezzetleri onun elinden tadacağız.

Tarih & Saat:
Yer: Minerva Han

Tarih Vakfı ve İPM iş birliğiyle düzenlenen ‘’Minerva Konuşmaları: Tarihte İstanbul’’ serisinde 30 Kasım 2023 tarihinde Nilay Özlü Karaca ve Seda Kula ’nın katılımı Ayşe Köse Badur ve Ayşe Ozil’in moderasyonunda, “Erken Cumhuriyet Döneminde İstanbul’da Toplum, Mekan ve Eğlence” başlıklı konuşmamızı gerçekleştireceğiz.

Tarih & Saat:
Yer: Afitap Meyhane Söğütözü

Yemek tarihi alanında yaptığı çalışmalarla her tabağın lezzetiyle olduğu kadar tarihî, politik ve sosyolojik yönüyle de insanı beslediğini ortaya koyan Merin Sever bu etkinlikte Cumhuriyet mutfağını ele alacak. Dünyanın en önemli yeme-içme kitapları ödülü olarak kabul edilen Gourmand Awards’a layık görülen Sever’in anlatımına Afitap Meyhane’nin leziz Cumhuriyet menüsü ve Meşeden Neşeye serisi eşlik edecek.

Sınırsız Sarı Zeybek servisinin olacağı etkinliğin kontenjanı sınırlıdır.