DükkanKitapTarih Vakfı Yurt YayınlarıTarihsel Sosyoloji: Bloch’tan Wallerstein’e Görüşler ve Yöntemler

Tarihsel Sosyoloji: Bloch’tan Wallerstein’e Görüşler ve Yöntemler

Stokta yok

Yazar: Theda Skocpol
Çeviri: Ahmet Fethi
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Karşılaştırmalı tarih alanında en yetkin isimlerden biri olan Theda Skocpol editörlüğünde yayımlanan “Tarihsel Sosyoloji: Bloch’tan Wallerstein’a Görüşler ve Yöntemler” tarih ve toplumsal kuramın çakıştığı noktalara atılan derin sorular üzerine çalışan çok değerli dokuz sosyal bilimcinin incelemesinden oluşuyor. Marc Bloch, Karl Polanyi, S. N. Eisenstadt, Reinhard Bendix, Perry Anderson, E. P. Thompson, Charles Tilly, Immanuel Wallerstein ve Barington Moore’un yapıtlarında yansıttıkları görüşler ve değerlerin anlatısının sunulduğu kitapta, bu sosyal bilimcilerin kullandıkları yöntemler de inceleniyor. Theda Skocpol’un tarih temelli sosyoloji araştırmalarına da yer verilen kitapta, tarihi kanıtlar ile kuramın nasıl örtüştüğü gözler önüne seriliyor. Çağdaş sosyal bilimlerin tanınmış kuramcılarının düşüncelerini ve yöntemlerini içeren kitap, alan için eşsiz bir kaynak oluyor.

Yazar

Çeviri