DükkanKitapTarih Vakfı Yurt YayınlarıKadınlar Saltanatı 1. Cilt

Stokta yok

Yazar: Ahmet Refik Altınay
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Ahmet Refik Altınay’ın 1916 yılında ilk iki cildi 1923 yılında son iki cildi basılan eseri “Kadınlar Saltanatı” Tarih Vakfı Yurt Yayınları’nın “Tarihe Yolculuk” serisi altında okurlarıyla buluşuyor.Dört cilt halinde basılan “Kadınlar Saltanatı”nın ilk iki cildinin toplandığı bu kitap ilk bölümünde 1299-1618 yılları arasını kapsıyor ve Osmanlı Saray Hayatında Bizans Prensleri, Türk Kızları, Hürrem Sultan, Nurbanu Sultan, Safiye Sultan, Handan Sultan, Sultan I. Ahmed’in Hasekileri bölümlerini içeriyor. İkinci bölümde ise 1618-1640 yılları arasını kapsıyor ve Makfiruz Valide Sultan, Akile Hanım, Orta Cami’nde Sultan Mustafa’nın Validesi, Genç Osman Faciası, Kösem Valide Sultan ve IV. Murad ile Sipahi İsyanı bölümlerini içeriyor. Altınay, bu yılların arasında saray hayatını, toplumsal ilişkilerini ve döneme dair öne çıkan birtakım olayları dönemin ünlü kadınlarını ön plana çıkararak kendine has üslubuyla anlatıyor.

Yazar