DükkanKitapTarih Vakfı Yurt Yayınlarıİki Komite İki Kıtal Kafkas Yollarında

Yazar: Ahmet Refik Altınay
Çeviri: Ziver Öktem
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Ahmet Refik Altınay’ın eski harflerle ilk baskıları 1919 yılında yapılan “İki Komite İki Kıtal” ve “Kafkas Yollarında” adlı kitaplarını “Tarihe Yolculuk” serisi altında okurlarıyla buluşuyor.Birinci Dünya Savaşı öncesinde İttihat ve Terakki’ye yakın duran ve fikri cephesinde rol oynayan Altınay, savaş sonrasında Sultan Abdülhamit devrini “saadet devri” olarak tanımlamaya başlamış ve “İki Komite İki Kıtal” başlıklı eserinde de “Osmanlı’nın korkunç sahnelerinden biri” olarak tanımladığı Sultan Beşinci Mehmed devrini anlatmıştır. “Kafkas Yollarında” adlı eseri, Mondros Mütarekesi öncesi dönemde Avusturyalı ve Alman gazeteciler ile doğuya yaptığı seyahatine dair notlarından oluşuyor ve Ermeni Meselesi’nin farklı boyutlarını inceleme imkanı sunan bir eser olarak milli tarihyazıcılığında yerini buluyor.

Yazar

Çeviri