DükkanKitapTarih Vakfı YayınlarıTarih Eğitimine Eleştirel Yaklaşımlar

Tarih Eğitimine Eleştirel Yaklaşımlar

Stokta

Yayınevi: Tarih Vakfı Yayınları

Tarih Vakfı, Ekim 2001 ve Kasım 2002’de Marmara, Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 200 tarih eğitimcisinin katılımıyla Avrupalı-Türkiyeli Tarih Eğitimcileri Buluşmasını düzenledi. Avrupa Konseyi tarih eğitimi proje sorumlularının ve Avrupalı Tarihçiler Derneği yöneticilerinin de aralarında bulunduğu tarih eğitimcilerinin Avrupa tarih eğitimindeki yeni yönelimler ve yöntemler üstüne sundukları bildiriler ile Türkiye’deki tarih eğitiminin sorunları ve çözüm önerileri bu kitabı oluşturuyor. Kitabın ana ekseni 20. yy. tarihine eleştirel yaklaşımların ışığında yeni tarih eğitimi yöntemlerinin değerlendirilmesidir.