Tarih Vakfı > Etkinlikler > Ücretli Seminerler > Türkiye’de Tarihyazımı Online Semineri

Türkiye’de Tarihyazımı Online Semineri

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle yüz yüze gerçekleştiremediğimiz ücretli seminerlerimize online devam ediyoruz. Prof. Dr. Nadir Özbek’in gönüllü emeğiyle vereceği Türkiye’de Tarihyazımı seminerimiz 26 Ekim 2020’de başlıyor!

İki haftaya yayılacak dört saatlik seminerde (26/27.10.2020-02/03.11.2020 saat 18:30-19:45 arasında) , Cumhuriyet’in kuruluşundan günümüze Türkiye’de tarih anlayışındaki değişimler toplumsal, siyasal ve kültürel alanlardaki dönüşümler ekseninde ele alınacaktır. Osmanlı İmparatorluğu’nun dağılması ve Cumhuriyet rejiminin kuruluşundan itibaren tarih anlayışı farklı dönemlerde hem ulusal hem de uluslararası siyasal koşulların, bu koşullara eşlik eden kültürel ve ideolojik atmosferlerin etkisi altında şekillenmiştir. Seminerimiz hem resmi ve popüler hem de akademik tarih anlayışlarındaki dönüşümleri dünya ve Türkiye tarihi açısından büyük altüst oluşların yaşandığı dört ana dönem altında inceleyecektir.

Uzun yıllardır lisansüstü düzeyde ders olarak da verdiği tarihyazımı alanında Türkiye’nin önde gelen akademisyenlerinden olan, Boğaziçi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü öğretim üyesi ve Tarih Vakfı mütevelli heyeti üyesi Prof. Dr. Nadir Özbek, İmparatorluğun Bedeli: Osmanlı’da Vergi, Siyaset ve Toplumsal Adalet (1839-1908),Cumhuriyet Türkiyesi’nde Sosyal Güvenlik ve Sosyal Politikalar, Osmanlı İmparatorluğu’nda Sosyal Devlet, Siyaset, İktidar ve Meşruiyet, 1876-1914gibi eserlerin yazarıdır.