Tarih Vakfı > Etkinlikler > Ücretli Seminerler > Türkiye’de Futbol Tarihine Bakışlar Online Semineri

Türkiye’de Futbol Tarihine Bakışlar Online Semineri

by tarihvakfi

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle yüz yüze gerçekleştiremediğimiz ücretli seminerlerimize online devam ediyoruz. Tanıl Bora’nın gönüllü emeğiyle düzenlenecek Türkiye’de Futbol Tarihine Bakışlar online semineri 9 Mart 2021’de başlıyor!

Futbol tarihi, sosyal ve siyasî tarihin ve kültür tarihinin canlı bir sahası olarak giderek gelişiyor. Türkiye’de de futbolun tarihine ve onun ayrılmaz parçası olan futbol mitlerine bakmak, ulus-devlet inşasının, milliyetçiliğin, modernleşmenin, kentleşmenin, toplumsal ve kültürel çatışmaların kuytu köşelerine ışık tutar. İktidar mücadeleleri ve iktidar ilişkilerindeki değişim, futbol ortamında yansımalarını bulur. Futbol ortamı, “doğru hayat” ve ahlâk anlayışları etrafındaki tartışmaların de aynasıdır. Dört haftaya yayılacak bu altı saatlik seminerde ( 09/16.03.2021 ile 23/30.03.2021 saat 19:30-21:00 arasında) , Türkiye’deki futbol tarihinin seyrini bu merceklerden okumaya çalışacağız. Futbol tarihinin vakalarını ve mitlerini, toplumsal tarihimizin hikâyesine yerleştireceğiz.