Tarih Vakfı > Etkinlikler > Konferans, Sempozyum ve Söyleşiler > Türkiye Ermenistan Proje Kitapları Tanıtım Toplantısı

Türkiye Ermenistan Proje Kitapları Tanıtım Toplantısı

by tarihvakfi

• Tarih:
  • Yer: Tarih Vakfı
  • Adres: Sarıdemir Mah. Ragıp Gümüşpala Cad. Değirmen sok. No: 10 Eminönü, Fatih, İstanbul
  • Şehir:

Tarih Vakfı ve Imagine Center for Conflict Transformation; 2016 Ağustos’undan beri Ermenistan ve Türkiye’de tarih eğitiminde eleştirel düşünce ile çok perspektifliliği teşvik eden interaktif, öğrenci merkezli, çağdaş, tartışma ve barış odaklı eğitim yöntemlerini geliştirmek üzere birlikte çalışıyor. Bu ortaklık kapsamında tarih öğretmenlerinden, akademisyenlerden, çatışma dönüşümü uzmanlarından oluşan bir ağ oluşturularak Türkiye ve Ermenistan’daki öğrenciler, paydaşlar ve ağ üyeleri ile toplantı ve atölyeler gerçekleştirildi.

Çalışmalar sonucunda, ağ üyelerinin ortaklaşa yazdığı “Türkiye ve Ermenistan’da Tarih Eğitimi: Eleştiri ve Alternatifler” ve “Ermenistan ve Türkiye İçin Alternatif Eğitim Modülleri” kitapları Friedrich Ebert Stiftung Türkiye Temsilciliği’nin desteği ile Tarih Vakfı Yayınları’ndan yayımlandı. 30 Ekim Çarşamba günü saat 16:30’da proje ekibinden Pınar Sayan, Özlem Çaykent, Bülent Bilmez ve Fırat Güllü’nün katılımıyla Tarih Vakfı’nda düzenlenecek toplantı ile bu kitaplar tanıtılacak ve ücretsiz olarak dağıtılacaktır.

Kitap tanıtım toplantısı herkese açıktır.

Tarih: 30 Ekim 2019, Çarşamba
Saat: 16:30
Adres: Ragıp Gümüşpala Cad. Değirmen Sk. No :10 Eminönü (Marmara Belediyeler Birliği binası)