Tarih Vakfı > Etkinlikler > Konferans, Sempozyum ve Söyleşiler > Tarihten Mutfağa Ekmek Seminerleri

Tarihten Mutfağa Ekmek Seminerleri

by tarihvakfi

  • Tarih:
  • Yer: Tarih Vakfı
  • Adres: Sarıdemir Mah. Ragıp Gümüşpala Cad. Değirmen sok. No: 10 Eminönü, Fatih, İstanbul
  • Şehir:

Doç. Dr. Özge Samancı ve Doç. Dr. Burak Onaran koordinatörlüğünde Tarih Vakfı İstanbul merkez salonunda yapılan “Tarihten Mutfağa Ekmek Seminerleri” 6 hafta sürdü. Saadet Özen rehberliğinde Unkapanı turu ve Şef Musa Dağdeviren ile Kadıköy’de Çiya Sofrası’nda gerçekleştirilen atölye ile sonlandırıldı.

Başlıklar:

I. Hafta: 21 Ekim 2017 Cumartesi (13.30- 15.30)

Yrd. Doç. Dr. Ahmet UHRİ (Dokuz Eylül Üniversitesi, Arkeoloji Bölümü): BUĞDAY, EKMEK ve UYGARLIK

II: Hafta : 28 Ekim 2017 Cumartesi (13.30-15.30)

EMEL ÖNAL ÖZKAYA (Organik sertifikalı çiftçi, emekli yüksek mimar ve sanayici)

TOHUMDAN SOFRAYA…

III. Hafta: 04 Kasım 2017 Cumartesi (13.30-15.30)

Doç. Dr. Özge SAMANCI (ÖZYEĞİN Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü)

NAN-I AZİZDEN FRANCALAYA: OSMANLI DÜNYASINDA EKMEK

IV. Hafta: 11 Kasım 2017 Cumartesi (13.30-15.30)

Doç. Dr. Marie-HeleneSauner (Galatasaray Üniversitesi, Karşılaştırmalı Dilbilim ve Uygulamalı Yabancı Diller Bölümü)

AKDENİZDE EKMEK

V. Hafta: 18 Kasım 2017 Cumartesi (13.30-15.30)

Prof. Dr. Artun ÜNSAL (Yazar, Gurme, Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü Öğretim Üyesi)

TÜRKİYE’NİN EKMEKLE İMTİHANI

VI. Hafta: 25 Kasım 2017 Cumartesi

SABAH (10.00-12.00)

UNKAPANI TURU (Rehber: Saadet ÖZEN)

ÖĞLENDEN SONRA: (13.30- 15.30)

EKMEK VE EKMEKÇİLİK SEMİNERİ VE EKMEK ATÖLYESİ

Musa DAĞDEVİREN ( Şef, Usta, ÇİYA ) (Atölye kapsamında, mayalamadan pişirmeye az bilinen bir Anadolu ekmeğinin yapımı işlenmiştir.)