Tarih Vakfı > Etkinlikler > Vangelis Kechriotis Perşembe Konuşmaları > Olağanüstü Akademi Konferansları 3

Olağanüstü Akademi Konferansları 3

• Tarih:
  • Yer: Tarih Vakfı
  • Adres: Sarıdemir Mah. Ragıp Gümüşpala Cad. Değirmen sok. No: 10 Eminönü, Fatih, İstanbul
  • Şehir:

NEOPOPÜLİST HAREKETLER: NEREDEN NEREYE?

Dünya ve Türkiye Deneyimleri

AKP’nin hem erken hem geç dönemi çoğu kez Türkiye’ye ve/veya Türkiye tarihine özgü dinamiklerle açıklanmaya çalışıldı. Halbuki neoliberal kapitalizmin, farklı evrelerinde, özellikle 1990lar ve 2000lerde, yarattığı toplumsal dönüşüm çerçevesinde yükselmiş ve dönüşüme uğramıştır neopopülist hareketler.

AKP’nin neoliberal popülist hegemonyası ve bugün bu hareketin neye dönüştüğünü (Neofaşist? Bonapartist? Otoriter popülist? vs) neoliberal kapitalizmin küresel ve yerel dinamikleri üzerinden ve dünya örnekleriyle karşılaştırmalı olarak ele alınacaktır.

Konuşmacılar: İsmet Akça ve Barış Alp Özden