Tarih Vakfı > Etkinlikler > Konferans, Sempozyum ve Söyleşiler > Kütüphane Konuşmaları Uzaktan Erişimle, Online Ortamda Devam Ediyor!

Kütüphane Konuşmaları Uzaktan Erişimle, Online Ortamda Devam Ediyor!

Kütüphane Konuşmaları uzaktan erişimle, online ortamda devam ediyor!

Tarih Vakfı ile Koç Üniversitesi ANAMED Kütüphanesi ortaklığında ve Ayşe Ozil’in koordinatörlüğünde düzenlenen Kütüphane Konuşmaları’na Ekim ayında, Edhem Eldem (Boğaziçi Üniversitesi/Collège de France) konuk oluyor.

6 Ekim 2020 Salı günü saat 18:00’de uzaktan erişimle gerçekleştirilecek söyleşinin başlığı “V. Murad’ın oğlu Selahaddin Efendi’nin anı, günlük ve yazıları” olacaktır. Sultan V. Murad’ın 1876’daki üç aylık saltanatından sonra tahttan indirilip halefi II. Abdülhamid tarafından 1904’teki ölümüne kadar ikamete zorlandığı Çırağan Sarayı’nda kendisine eşlik eden oğlu Şehzade Selahaddin Efendi (1861-1915) otuz yıla yakın süren bu tecrit boyunca hatırat, günlük ve çeşitli yazılardan oluşan gayet hacimli bir evrak kümesi oluşturmuştur. Bu külliyatın ikinci cildinin İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayımlanması vesilesiyle düzenlenen bu konuşma, V. Murad ile oğlunun hayatı ve kişiliğinden başka, kişisel belge, arşiv, günlük ve yazışma türünden malzemenin Osmanlı tarihçiliğindeki yeri, disipline katkıları ve beraberinde getirdiği yöntem sorunları tartışılacaktır. Söyleşinin moderatörlüğünü Mehmet Beşikçi (Yıldız Teknik Üniversitesi) üstlenecektir.

Konuşmayı izlemek için lütfen aşağıdaki linke tıklayınız.

https://kocun.zoom.us/webinar/ register/WN_ QrHcx17CR9as5RaDuL-LZg