Tarih Vakfı > Etkinlikler > Konferans, Sempozyum ve Söyleşiler > Kütüphane Konuşmaları Uzaktan Erişimle, Online Devam Ediyor

Kütüphane Konuşmaları Uzaktan Erişimle, Online Devam Ediyor

by Tarih Vakfı

Tarih Vakfı ile Koç Üniversitesi ANAMED Kütüphanesi ortaklığında düzenlenen Kütüphane Konuşmaları’na Haziran ayında, Evangelia Balta (National Hellenic Research Foundation, Athens) ve Sada Payır (University of Oxford) konuk oluyor.

1 Haziran 2021 Salı günü saat 18:00’de uzaktan erişimle  ve İngilizce olarak gerçekleştirilecek söyleşinin başlığı “The Transfer of Greek Fiction to Ottoman Literature via the Karamanlidesolacak. Bu söyleşide, Epaminondas Kyriakidis’in (İstanbul 1861 – Atina 1939) Πέραν Απόκρυφα adlı Yunanca romanından Karamanlıca çeviriyle (Yunan harfli Türkçe) tefrika olarak 1888-1889 yıllarında Anatoli gazetesinde yayımlanan Beyoğlu Sırları adlı eser ele alınacak. 2020 yılında İstos Yayınevi tarafından Evangelia Balta ve Sada Payır’ın editörlüğüyle yeniden yayımlanan bu roman üzerinden Osmanlıca ve Yunanca edebiyatın buluşma noktaları incelenecek. Sada Payır aynı zamanda söyleşinin moderatörlüğünü üstlenecek.