Tarih Vakfı > Etkinlikler > Vangelis Kechriotis Perşembe Konuşmaları > İmparatorluk Edebiyatının Kurnaz Yazarı Viçen Tilkiyan’ın Başarısı ve Başarısızlığı

by tarihvakfi

Vangelis Kechriotis Perşembe Konuşmaları devam ediyor!

Serinin ikinci konuşmacısı Günil Özlem Ayaydın Cebe, ”İmparatorluk Edebiyatının Kurnaz Yazarı Viçen Tilkiyan’ın Başarısı ve Başarısızlığı” başlığıyla bizlerle olacak.

Tarih Vakfı’nın iki haftada bir Perşembe günleri düzenlediği Vangelis Kechriotis Perşembe Konuşmaları’nın 2022 Sonbahar döneminin konusu Tarih ve Edebiyat.

İpek Hüner Cora’nın koordinatörlüğünde gerçekleşecek konuşmalar edebiyat ve tarih disiplinlerinin kesişimini ele alıyor. Farklı türlerde ve alfabelerde yazılmış metinlerin Osmanlı edebiyat tarihindeki konumu, dil ve edebiyat ilişkisinin geç Osmanlı/erken Cumhuriyet dönemlerinde dönüşümüne odaklanırken, edebiyat ve tarih disiplinlerini birbirinden ayrı ayrı düşünmenin imkansızlığını vurguluyor. Vangelis Kechriotis Perşembe Konuşmaları bu dönemde, aynı zamanda edebiyat tarihi yazımına dair farklı tartışmalara da katılımcıların dikkatini çekmeyi amaçlıyor.

Günil Özlem Ayaydın Cebe’nin Viçen Tilkiyan‘ı odağa alacağı konuşma, Osmanlı edebiyat üretimini çok kültürlü bir olgu olarak görmeyi ve bunun içindeki Müslüman olmayan aktörlerin baskın Müslüman ve Türkçe kültürle iletişimini sorgulamayı hedeflemektedir. Günil Özlem Ayaydın Cebe, konuşmasında Tilkiyan’ı dinleyicilere tanıtıp, Tilkiyan’ın edebiyat piyasasındaki stratejilerini ve kamuoyu tarafından bilinmeyen takma isimlerini tartışacaktır. Konuşmada aynı zamanda, Özellikle Ermeni harfli Türkçe üretim ve bu üretimin edebiyat tarihindeki görünürlüğüne dair tespitlerde bulunacaktır.

Etkinlik çevrimiçi olarak Zoom üzerinden gerçekleştirilecektir. Buradan katılabilirsiniz.

Etkinlik herkese açıktır. Katılım için kayıt gerekmemektedir.

Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız!