Tarih Vakfı > Etkinlikler > Konferans, Sempozyum ve Söyleşiler > Gençler Tarih Yazıyor Proje Finali

Gençler Tarih Yazıyor Proje Finali

by tarihvakfi

Tarih Vakfı yürütücülüğünde ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik “Toplumsal Tarihe Kadınların Yaşamlarından Bakmak” adlı projemizin finali, 28 Haziran 2020 Pazar günü 16.00’da Dr. Öğr. Üyesi Özlem Çaykent moderatörlüğünde; Prof. Dr. Birsen Talay Keleşoğlu, Prof. Dr. Esra Danacıoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Tuba Demirci Yılmaz’ın katılımıyla düzenlenecek panel ile yapılacaktır. Panel, Tarih Vakfı youtube kanalından canlı yayınlanacaktır.

Eğitim Komisyonu üyelerimiz Nalan Balcı, Zeynep Adıgüzel, Fırat Güllü ve Erol Köroğlu’nun yürütücülüğünde gerçekleştirilen projede bu yıl, başlangıcından bugüne dünyada ve Türkiye’de kadının özgürleşme hareketinin gelişimine odaklanıldı. Kadın hareketi konusu, geçen seneki kaynak alanımızı oluşturan yaşam yazını örnekleri ve bireylerin kişisel anlatıları üzerinden incelendi.

Gençler, yaşam yazını ve sözlü tarih atölyelerinde aldıkları eğitimin ardından kimlerle görüşeceklerine karar verdiler. Sözlü tarih görüşmesini yaptıkları kadınların görüşme kayıtlarının deşifrelerini hazırladılar. Bunun ardından, deşifrelerden yola çıkarak görüşme yaptıkları kadının yaşamını ve kadın hareketindeki rolünü yaşam anlatısı olarak kaleme aldılar.

Projeye Katılan Okullar (9 Ortaokul ve 10 Lise)

1. Terakki Vakfı Okulları

2. Ulus Özel Musevi Ortaokulu ve Lisesi

3. İELEV Özel 125.Yıl Ortaokulu ve İELEV Özel Ortaokulu