Tarih Vakfı > Etkinlikler > Akl-ı Kıssa Salı Konuşmaları > “Fabrikalar Burda, Kadınlar Nerde?”: Erken Cumhuriyet Döneminin Kadınlara Mahsus Emek Rejimi

Akl-ı Kıssa’nın 2022 Güz döneminde ilk seminerini Görkem Akgöz “Fabrikalar Burda, Kadınlar Nerde?”: Erken Cumhuriyet Döneminin Kadınlara Mahsus Emek Rejimi başlığıyla verecek. 1930’lar ve 1940’larda, devletin ve işverenlerin ısrarlı kadın emeği taleplerinin arkasında ne yatıyordu? Kadınlar bu talebe nasıl cevap verdiler? Çalışma mekanına dışsal etkenler ile çalışma mekanındaki kontrol ve otorite ilişkileri, kadınların fabrika deneyimlerini nasıl şekillendirildi? Bu soruların cevaplarını aradığı çalışmasında Görkem Akgöz, erken Cumhuriyet döneminde sanayide kadın emeğinin iki ayrı düzlemde kontrol edildiğini ve ortaya çıkan kadınlara mahsus emek rejiminin sonraki on yıllarda da etkinliğini sürdürdüğünü öne sürecek. Aslı Odman seminere tartışmacı olarak katkı verecek.

Seminer 25 Ekim Salı günü 19:00’da Tarih Vakfı Youtube kanalından çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

Bekliyoruz!

Konuşmanın Linki’ne buradan ulaşabilirsiniz.