Tarih Vakfı > Etkinlikler > Ücretli Seminerler > Eşitsiz Yüzyıllar: 1820’den Günümüze Türkiye Ekonomisinin Tarihi Online Semineri

• Tarih:
  • Yer: Uzaktan Erişim
  • Adres:

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle yüz yüze gerçekleştiremediğimiz ücretli seminerlerimize online devam ediyoruz. Prof. Dr. Şevket Pamuk’un gönüllü emeğiyle vereceği “Eşitsiz Yüzyıllar: 1820’den Günümüze Türkiye Ekonomisinin Tarihi” seminerimiz 18 Kasım 2020’de başlıyor!

İki haftaya yayılacak iki saatlik seminerde (18/25.11.2020 saat 18:30-20:00 arasında), bugünkü Türkiye sınırları içindeki alanda 1820’den günümüze kadar iktisadi gelişme süreci 4 alt-dönem üzerinden ve dünya ölçeğinde karşılaştırmalı olarak incelenecektir. Son iki yüzyılda Türkiye’nin büyüme ve insani gelişme sicili dünya ortalamalarına yakındır. Bu gelişme çizgisi sayılar ve grafiklerle ortaya konduktan sonra, Türkiye iktisadi gelişme sürecinde niçin daha başarılı olamadı sorusuna dünya ekonomisi, kentleşme, sanayileşme, değişen toplumsal yapı ve siyaseti de içeren bir çerçevede yanıt aranacaktır.

Uzun yıllardır Türkiye’de ve yurtdışında çeşitli üniversitelerde lisansüstü düzeyde ders olarak da verdiği Osmanlı- Türkiye iktisat tarihi alanında çok sayıda kitap ve makale üretmiş, Türkiye’nin önde gelen akademisyenlerinden olan, Boğaziçi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü öğretim üyesi ve Tarih Vakfıkurucu  mütevellisiProf. Dr. Şevket Pamuk, Türkiye’nin 200 Yıllık İktisadi Tarihi, Büyüme, Kurumlar ve Bölüşüm, Osmanlı’dan Cumhuriyete Küreselleşme, İktisat Politikaları ve Büyüme (Seçme Eserler, Cilt II),  Osmanlı Ekonomisi ve Kurumları ( Seçme Eserler, Cilt I), Osmanlı-Türkiye İktisadi Tarihi (1500-1914), Osmanlı İmparatorluğu’nda Paranın Tarihi,20. Yüzyılda Orta Doğu Ekonomileri Tarihi, Osmanlı Ekonomisinde Bağımlılık ve Büyümegibialanın başlıca eserlerinin yazarıdır.