Tarih Vakfı > Etkinlikler > Ücretli Seminerler > Tarih ve Toplumsal Cinsiyet Online Semineri

Tarih ve Toplumsal Cinsiyet Online Semineri

• Tarih:
  • Yer: Uzaktan Erişim
  • Adres:

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle yüz yüze gerçekleştiremediğimiz ücretli seminerlerimize online devam ediyoruz. Doç. Dr. Gülhan Balsoy ve Doktor Öğr. Üyesi Başak Tuğ’un gönüllü emeğiyle düzenlenecek Tarih ve Toplumsal Cinsiyet Online Semineri 16 Şubat 2021’de başlıyor!

İki haftaya yayılacak bu dört saatlik seminerde (16/19.02.2021-23/26.02.2021 saat 18:00-19:30 arasında), toplumsal cinsiyet kavramı ile tarihyazımı arasındaki ilişkiye odaklanılacak. Bir yandan feminist literatürde yeniden tanımlamalarla sıkça tartışılan bir kavram olan toplumsal cinsiyetin farklı tanımları üzerinde durulurken, öte yandan bu kavramların tarihyazımı içinde izdüşümleri takip edilmeye çalışılacak. Bu sebeple, birinci, ikinci ve üçüncü dalgalar olarak tanımlanan feminist hareket ve teorideki dönemselleştirmelerin, kadınlık, erkeklik, kuir ve beden çalışmaları açısından tarihyazımına etkileri tartışılacak. Son olarak, beden ve toplumsal cinsiyet odağında Osmanlı ve Türkiye tarihine cinsiyet, üreme, yeniden üretim, emek gibi faklı açılardan nasıl bakılabilir sorusu üzerinde durulacak.