Tarih Vakfı > Etkinlikler > Akl-ı Kıssa Salı Konuşmaları > Osmanlı modernleşmesinde kadınların transnasyonal (ulus-ötesi) entelektüel yolculuğu: Kanatlanmış Kadınlar, Osmanlı ve Avrupalı Kadın Yazarların Dostluğu

Tarih Vakfı’nda Akl-ı Kıssa Salı Konuşmaları seminer dizisi devam ediyor!

Akl-ı Kıssa’nın 2022 – 2023 Güz dönemi dördüncü seminerini Senem Timuroğlu “Osmanlı modernleşmesinde kadınların transnasyonal (ulus-ötesi) entelektüel yolculuğu: Kanatlanmış Kadınlar, Osmanlı ve Avrupalı Kadın Yazarların Dostluğu başlığıyla verecek. Seminer 24 Ocak 2023’de saat 19:00’da Tarih Vakfı Youtube kanalından çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Bu seminerde Senem Timuroğlu dünyada 1. Dalga Feminist Hareket ile etkileşim ve alışveriş halinde ilerleyen, Osmanlı modernleşmesi tarihinin birer aktörü olan Osmanlı-Türk kadınların entelektüel ve politik yolculuğunu, Kanatlanmış Kadınlar, Osmanlı ve Avrupalı Kadın Yazarların Dostluğu çalışmasındaki bulgulara dayanarak ele alacak. Seminere Gülşen Çulhaoğlu Pirencek tartışmacı olarak katkı verecek.

Nurşen Gürboğa ve Gülay Yılmaz’ın koordinatörlüğünde hazırlanan Akl-ı Kıssa seminer serisinde iki haftada bir Salı günleri kadın tarihçiler konuşacak, biz dinleyeceğiz. Seminer dizisinde kadın tarihçilerin çalışmaları, yayınları, araştırma gündemleri ve tarih disiplinine katkıları görünür kılınacak ve muhafazakar, erkek egemen tarih disiplininde verdikleri varlık mücadelesine dikkat çekilecek.

Online Seminer linkine buradan ulaşabilirsiniz.