Tarih Vakfı > Etkinlikler > Ücretli Seminerler > Tarihyazımı Online Semineri

• Tarih:
  • Yer: Uzaktan Erişim
  • Adres:

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle yüz yüze gerçekleştiremediğimiz ücretli seminerlerimize online devam ediyoruz. Prof. Dr. Cengiz Kırlı’nın gönüllü emeğiyle vereceği Tarihyazımı seminerlerimiz 16 Haziran 2020’de başlıyor!

İki haftaya yayılacak dört saatlik seminerde (16/17.06.2020 – 23/24.06.2020 saat 19:00 ile 20:20 arasında), 20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren tarihyazımı’nda görülen kavramsal yaklaşımlar ve metodolojik yönelimler toplumsal ve siyasal dönüşümler ekseninde ele alınacak. Tarihyazımı’nda farklı zaman, mekan ve özne arayışlarının iktisat, sosyoloji ve antropolojiden alınan kavramlarla nasıl kurgulandığı ve sosyal tarih, kültürel tarih, tarihsel sosyoloji gibi nasıl farklı tarihsel yaklaşımlara yol açtığı değerlendirilecek.