Doç. Dr. Özge Samancı ve Doç. Dr. Burak Onaran koordinatörlüğünde Tarih Vakfı İstanbul merkez salonunda yapılan Tarihten Mutfağa Ekmek Seminerleri 6 hafta sürdü. Saadet Özen rehberliğinde Unkapanı turu ve Şef Musa Dağdeviren ile Kadıköy’de Çiya Sofrası’nda gerçekleştirilen atölye ile sonlandırıldı.
Başlıklar:
I. Hafta: 21 Ekim 2017 Cumartesi (13.30- 15.30)
Yrd. Doç. Dr. Ahmet UHRİ (Dokuz Eylül Üniversitesi, Arkeoloji Bölümü): BUĞDAY, EKMEK ve UYGARLIK
II: Hafta : 28 Ekim 2017 Cumartesi (13.30-15.30)
EMEL ÖNAL ÖZKAYA (Organik sertifikalı çiftçi, emekli yüksek mimar ve sanayici)
TOHUMDAN SOFRAYA
III. Hafta: 04 Kasım 2017 Cumartesi (13.30-15.30)
Doç. Dr. Özge SAMANCI (ÖZYEĞİN Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü)
NAN-I AZİZDEN FRANCALAYA: OSMANLI DÜNYASINDA EKMEK
IV. Hafta: 11 Kasım 2017 Cumartesi (13.30-15.30)
Doç. Dr. Marie-HeleneSauner (Galatasaray Üniversitesi, Karşılaştırmalı Dilbilim ve Uygulamalı Yabancı Diller Bölümü)
AKDENİZDE EKMEK
V. Hafta: 18 Kasım 2017 Cumartesi (13.30-15.30)
Prof. Dr. Artun ÜNSAL (Yazar, Gurme, Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü Öğretim Üyesi)
TÜRKİYE’NİN EKMEKLE İMTİHANI
VI. Hafta: 25 Kasım 2017 Cumartesi
SABAH (10.00-12.00)
UNKAPANI TURU (Rehber: Saadet ÖZEN)
ÖĞLENDEN SONRA: (13.30- 15.30)
EKMEK VE EKMEKÇİLİK SEMİNERİ VE EKMEK ATÖLYESİ
Musa DAĞDEVİREN ( Şef, Usta, ÇİYA ) (Atölye kapsamında, mayalamadan pişirmeye az bilinen bir Anadolu ekmeğinin yapımı işlenmiştir.)