Tarih Vakfı > Projeler > Eğitim Alanı Projeleri > Birinci Dünya Savaşı’na Katılan Ülkelerden Mesaj Var II

Birinci Dünya Savaşı’na Katılan Ülkelerden Mesaj Var II

“BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI’NA KATILAN ÜLKELERDEN MESAJ VAR II”

Gençler Cihan Harbi’ni Farklı Perspektiflerden Tartışıyor ve Yazıyor

Tarih Vakfı yürütücülüğünde, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen projenin birinci yılında İstanbul’da hizmet veren altı özel okulun katılımıyla I. Dünya Savaşı’na katılan ülkelerde okutulan güncel tarih ders kitaplarında savaşın nasıl anlatıldığı öğrenciler tarafından incelendi.

Projenin 2015-2016 eğitim – öğretim yılında yapılacak ikinci bölümünde Milli Eğitim Bakanlığı’nın 7. Sınıf Sosyal Bilgiler ve 8. Sınıf TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ders kitabında yer alan Birinci Dünya Savaşı konusu öğrenciler tarafından derinlemesine incelenecek, araştırılacak, tartışılacak ve yeniden yazılacaktır.

Tarih Vakfı yürütücülüğünde, İstanbul’da hizmet veren dokuz özel okulun katılımıyla gerçekleşecektir.

Projeye İELEV Eğitim Kurumları, TVO Özel Şişli Terakki Lisesi, Ulus Özel Musevi Ortaokulu ve Lisesi, Özel ALKEV Ortaokulu, Özel ALEV Ortaokulu ve Lisesi, Özel Sezin Ortaokulu ve Lisesi, FMV Özel Işık Ispartakule Ortaokulu ve Özel ENKA Ortaokulu, VKV Koç Özel Lisesi katılmaktadır.