Tarih Vakfı > Projeler > Eğitim Alanı Projeleri > BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI’NA KATILAN ÜLKELERDEN MESAJ VAR II: Gençler Cihan Harbi’ni Farklı Perspektiflerden Tartışıyor ve Yazıyor

DAVETLİSİNİZ!

BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI’NA KATILAN ÜLKELERDEN MESAJ VAR II:

Gençler Cihan Harbi’ni Farklı Perspektiflerden Tartışıyor ve Yazıyor

29 Mayıs 2016, Pazar, 14.30

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında Tarih Vakfı’nın yürütücülüğünde başlayan ve 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında, İstanbul’da hizmet veren dokuz özel okul ile yürütülen Birinci Dünya Savaşı’na Katılan Ülkelerden Mesaj Var II projesi, 29 Mayıs 2016 Pazar saat 14.30’te Terakki Vakfı Kültür Merkezi’nde yapılacak sunum ve tartışmayla tamamlanacak. Projenin 2016-2017 Eğitim Yılında Anadolu ve Trakya’daki diğer okullarda da yapılması ve daha geniş kitlelere ulaştırılması hedefleniyor.

Proje kapsamında öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı’nın 7. sınıf Sosyal Bilgiler ve 8. sınıf T.C. İnkılâp Tarihi Atatürkçülük ders kitabı ile çalışma kitabında yer alan Birinci Dünya Savaşı konusunu eleştirel biçimde inceledi, çözümledi ve ulaştıkları sonuçları tartıştılar. Bunun ardından,  ders kitaplarında eksikliği hissedilen konular arasından seçtikleri temalar çerçevesinde araştırma yaptılar, kaynak ve kanıtlar topladılar ve bunlara dayanarak eleştirel okuma ve yazma deneyimleri yaşadılar; 72 öğrenci, 32 öğretmen ve 3 danışman atölyelerle kolektif bir çalışma gerçekleştirdi.

Projeye Katılan Okullar: İELEV Eğitim Kurumları, Terakki Vakfı Okulları (Levent ve Tepeören Yerleşkeleri), Ulus Özel Musevi Ortaokulu ve Lisesi, Özel ALKEV Ortaokulu , Özel ALEV Ortaokulu ve Lisesi, Özel Sezin Ortaokulu ve Lisesi,  FMV Özel Işık Ispartakule Ortaokulu, Özel ENKA Ortaokulu, VKV Özel Koç Lisesi

Tarih: 29 Mayıs 2016, Pazar

Saat: 14.30

Yer: Terakki Vakfı Kültür Merkezi: Akat Mahallesi, Ebulula Mardin Caddesi, Öztürk Sokak, No: 2, Akatlar, Beşiktaş