DükkanKitapTarih Vakfı Yurt YayınlarıTürkiye’de Yaşamda ve Yazında Konutun Öyküsü (1923-1980)
İndirim!

Türkiye’de Yaşamda ve Yazında Konutun Öyküsü (1923-1980)

Stokta

Yazar: İlhan Tekeli
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

ISBN: 978-975-333-282-8

Temel insan haklarından barınma mefhumunun en önemli bileşeni olan konut, onurlu bir yaşam hakkının gerçekleştirilmesi için merkezi bir konuma sahiptir. Türkiye gibi, in?aat sektörünün ekonomi içerisinde çok önemli bir yere sahip oldugu bir ülkede toplumun büyük kesimlerinin bu haktan mahrum olması mazur görülemez. İnsanların yaşamlarında kendilerini güvende hissetmeleri için konut sorununun çözülmüş olması gerekmektedir. Bu nedenle Türkiye’nin hem sosyal hem de ekonomik tarihi bakımından Türkiye’deki konutun öyküsünü yakından tanımak gerekir.Tekeli Toplu Eserlerin 24’üncü kitabında Cumuriyet’in ilk yıllarından 1980’lere kadar Türkiye’de konut sorununun değişiminin öyküsünü kurumsal düzenlemeler, sektörün performansı ve yazın alanındaki yansımalarıyla okuyacaksınız.

Yazar