DükkanKitapTarih Vakfı Yurt YayınlarıTUNALI HİLMİ BEY: Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Bir Aydın
İndirim!

TUNALI HİLMİ BEY: Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Bir Aydın

121.50 TL

Stokta

Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Sayfa Sayısı: 259

ISBN: 9789753332286

TUNALI HİLMİ BEY

OSMANLIDAN CUMHURİYET’E BİR AYDIN

Benzer çabalarını Cumhuriyet’in nasıl bir şekil alması gerektiği konusunda da sürdürmüş ve TBMM’de (1920-1928) işçi-köylü hakları, eğitim hakkı, kadın hakları, çokpartili hayat ve daha birçok konuda o dönemde şiddetle karşı çıkılan fakat çoğu daha sonra günlük hayatımızın ayrılmaz parçası olacak önerilerde bulunmuştur. Bu kitap üç kıta, bir imparatorluk ve bir ulus-devlete yayılan bir hayatı ve hep döneminin birkaç adım ilerisinde olmuş bu aydını, yaşadığı dönemin oluşturduğu arka planın önünde, yazdığı eserler ve TBMM’de yaptığı konuşmaları esas alarak anlatma çabasıdır.

Yayım Tarihi: Mart-2021
Stok kodu: TVK.0164 Kategoriler: ,

Açıklama

TUNALI HİLMİ BEYOSMANLIDAN CUMHURİYET’E BİR AYDINBir dönem İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin en faal üyelerinden olan Tunalı Hilmi (1871-1928), Jön Türklerin Abdülhamid sonrasında nasıl bir rejim kurulacağı konusunda bir mutabakatı ya da programı olmadığını fark edip “ne yapılmalı” sorusuna yanıt arayan aydınların başında gelir. Çokdinli, çokdilli, çokkültürlü imparatorluğun bir arada tutulmasının ancak ülkedeki bütün milletlerin haklarını güvence altına alan hukuki düzenlemeler ve anayasal garantilerle mümkün olduğunu belirtip, bu uğurda anayasa taslakları ve toplumsal bir arada yaşama programları geliştirmiştir.

Ek bilgi

Yayınevi