DükkanKitapTarih Vakfı Yurt YayınlarıTarihin İncelenmesi İçin Bir Kılavuz

Stokta yok

Yazar: Michael Stanford
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Tarih filozofu Michael Stanford’un bu kitabı, tarihçilerin ve müstakbel tarihçilerin yanı sıra sosyal bilimlerin herhangi alanında yer alan tüm öğrenciler için bir kılavuz kaynak niteliği taşıyor. Olay olarak ve anlatım olarak tarihe yaptığı titiz ayrım ile tarih incelemeleri için gerekli gördüğü felsefi zemini taşıdığı kitabında tarihsel mefhumlar, yöntemler ve sorunlara ışık tutuyor. “Yaşanmış bir deneyim olarak tarih” ve “geçmişin eleştirel yeniden inşası” arasındaki bağlara odaklanarak tarihsel bir kavrayış stili ortaya koyan yazar okuyucularını geniş bir tarihsel dizi içerisinde düşünmeye teşvik ediyor. Birlik, eylem, bakış açısı, söylem, bilgi, kalıntı, olay, dizilim ve teori olarak tarihi incelediği kitabında “Tarihi Aşmak” başlığıyla Marx, mit ve anlam çerçevelerinde de tarihi ve tarihçiliği değerlendiriyor.

Yazar