Sultan Cem

Stokta yok

Yazar: Ahmet Refik Altınay
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Ahmet Refik Altınay’ın 1923 yılında ilk baskısı yapılan kitabı “Sultan Cem” Tarih Vakfı Yurt Yayınları’nın “Tarihe Yolculuk” serisi altında okurlarıyla buluşuyor. Sultan Cem’in acılarla dolu yaşamını kendine has hikayeleştirici üslubuyla anlatan Altınay, oldukça renkli ve ilgi çekici bir anlatı sunuyor. 1459’da Edirne’de Yeni Saray’da başlayan Sultan Cem hikayesi, en trajik saltanat kavgası olan Bayezid-Cem çekişmesiyle devam eder ve yenilen Sultan Cem’in Avrupa’da devam eden ızdırap dolu hikayesine bağlanır. Döneme Sultan Cem’in hayatına odaklanarak ışık tutan Altınay, Avrupa devletleri ile Osmanlı arasındaki ilginç pazarlıkları da gözler önüne seriyor.

Yazar