DükkanKitapTarih Vakfı Yurt YayınlarıMODERNLEŞMENİN EŞİĞİNDE OSMANLI KADINLARI

Stokta yok

Editör: Madeline C. Zilfi
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

On dört Orta Doğu tarihçisinin makalelerinden oluşan bu derleme Osmanlı dönemi tarihçiliğine kadın perspektifi sunmasıyla önem arz ediyor. Toplumsal cinsiyet, kadın bedeni, kadının kamusal alandaki görünürlüğü, evlilik ve ekonomik durum gibi konuları içeren makalelerde minyatür, şiir, dil ve hukuk üzerinden de kadının toplumdaki yeri inceleniyor.

17. yüzyıla ve 19. yüzyıl başlarına odaklanan makalelerde Avrupalı devletlerin Osmanlı’ya el atmasından ve modernleşme reformlarının başlamasından önce özellikle Müslüman kadınların yaşadığı deneyime dair bir anlatı çiziliyor ve bu deneyimin tarihi yeniden kurgulanmaya çalışılıyor.

Editör