DükkanKitapTarih Vakfı Yurt YayınlarıKalemiyeden Mülkiyeye: Osmanlı Memurlarının Toplumsal Tarihi
İndirim!

Kalemiyeden Mülkiyeye: Osmanlı Memurlarının Toplumsal Tarihi

Stokta

Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Osmanlı Memurlarının Toplumsal Tarihi

Osmanlı Memurlarının Toplumsal TarihiOsmanlı İmparatorluğu’nda, 18 yüzyıl ortalarından Cumhuriyet’e kadar geçen süre reformlar dönemidir. Carter V. Findley idari reformları, Osmanlı mülkiye memurlarının toplumsal tarihi açısından inceliyor. Nezaretler ve diğer dairelerdeki “sicill-i ahval” lerden yola çıkarak memurların kökenlerine iniyor. Elinizdeki kitap, modernleşme çabaları içerisinde, geleneksel kalemiyenin mülkiyeye, kalem efendisinin mülkiye memuruna doğru geçirdiği evrimin öyküsü. Teknik ayrıntıların ve nicel çözümlemelerini metnin içine ustaca yerleştirildiği, Aşçı Dede’nin “Keramet Bahçesi”nden Ali Nizami Bey’in köşküne yolculukların yapıldığı bu incelemeden kurmacaların verdiği edebi hazzı da alacaksınız.