Kabakçı Mustafa

Yazar: Ahmet Refik Altınay
Çeviri: Ziver Öktem
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Ahmet Refik Altınay’ın 1915’te ilk baskısı yapılan kitabı “Kabakçı Mustafa”, Tarih Vakfı Yurt Yayınları’nın “Tarihe Yolculuk” serisi altında okurlarıyla buluşuyor.

Tarihin bir tekerrürden ibaret olmadığını ancak “gelişme kat etmeyen” Osmanlı’da olayları doğuran nedenler ile etkileri ve sonuçlarının aynı kaldığını iddia eden Altınay, bu kitabında “Kabakçı Mustafa” isyanını inceler ve bu incelemenin “Patrona Halil” gibi diğer isyanlardan neredeyse hiçbir farkı olmadığını öne sürer. Osmanlı döneminde ortaya çıkan isyanların genel incelemesiyle başlayan bu kitabında 3. Selim döneminin musiki ve sanat hayatı ile dönemin yönetici kişileri ve siyasi durumundan bahseder ve elebaşı Kabakçı Mustafa olan isyanın detaylarını okurlarıyla paylaşır.

Yazar

Çeviri