DükkanKitapTarih Vakfı Yurt YayınlarıJandarma ve Polis: Fransız ve Osmanlı Tarihçiliğine Çapraz Bakışlar
İndirim!

Jandarma ve Polis: Fransız ve Osmanlı Tarihçiliğine Çapraz Bakışlar

Stokta yok

Hazırlayan: Alexandre Toumarkine - Noemi Levy
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Bu kitap; Boğaziçi Üniversitesine bağlı Atatürk Enstitüsü ile Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü ortaklığında düzenlenen atölye sunumlarından oluşuyor ve Fransız tarihyazımı ile Osmanlı’da polis, jandarma ve asayiş konuları arasında bir diyalog ifade eden bir arayışın ürünü olarak Türkiye’de çok araştırılmamış olan bu konuya dair yeni bir yön belirlemeye çalışıyor. Bu açıdan kitap sosyal tarihçilik alanında Türkiye’de alışılagelmişin dışındaki metotlarla yazılmış olan bir sosyal tarihçilik alanını okurlara sunuyor. Hem Osmanlı hem Fransız polis teşkilatlarının paralel olarak gelişmesini inceleyen makalelerin yanı sıra Fransız tarihyazımına yoğunlaşan makaleler de bulunuyor.

Jandarma ve Polis: Fransız ve Osmanlı Tarihçiliğine Çapraz Bakışlar, Türkiye’deki tarihyazımına yeni bakış açıları getirmek ve bunu daha önce çok araştırma görmemiş bir konu üzerinden yerine getirerek Türkiye sosyal tarihinde yeni bir sayfa açmak olarak değerlendirilebilir.

Hazırlayan

,