DükkanKitapTarih Vakfı Yurt Yayınlarıİsmail Kemal Bey’in Hatıratı

Yazar: İsmail Kemal
Çeviri: Adnan İslamoğulları - Rubin Hoxha
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

II. Abdülhamit ve Meşrutiyet dönemlerinin önemli Jön Türk devlet adamı, İngiliz taraftarı ve Arnavutluk’un kurucusu olan İsmail Kemal Bey’in bu hatıratı, Adnan İslamoğlu ve Rubin Hoxha’nın çevirisi ile ilk kez Türkçe olarak yayımlandı. Osmanlı Devleti’nin son yıllarını, II. Meşrutiyet’in Meclis-i Mebusan’ını, Osmanlı yerel yönetimlerini, Balkan Savaşı’nı, sürgünü ve Arnavutluk’un kuruluşunun birincil şahitliklerini içeren İsmail Kemal Bey’in Hatıratı, dönemin birçok Osmanlı devlet adamının anılarının aksine kronolojik, detaylı ve analiz yoğunlukludur.

Orijinal baskısı İngiltere’de 1920 yılında yapılmış olan İsmail Kemal Bey’in Hatıratı, Osmanlı Devleti’nin bu çalkantılı dönemine birincil elden bir tanıklık getiriyor ve bir Jön Türk aydınının milli kimlik ve devlete bağlılık arasındaki ikilemlerini inceliyor.

Yazar

Çeviri