İndirim!

EYÜP : Dün Bugün

Stokta

Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Tarih Vakfı’nın Kültür Bakanlığı ile Birlikte Gerçekleştirdiği Eyüp projesi çerçevesinde, 11-12 Aralık 1993’te Eyüp için bir sempozyum yapılmıştı. Sempozyumda sunulan bildirilerden bir kısmını kapsayan bu kitap, İstanbul için ayrı bir önemi olan Eyüp semtinin korunması çalışmalarında bir arka plan oluşturmayı amaçlıyor. Halil İnalcık’ın geniş bir tarihi perspektif içeren giriş yazısını Halil Berktay, Cemal Kafadar, Jean – Louis Bacque – Grammont, Tülay Artan, Abdülaziz Bayındır, Ahmet Hazarfen, İlber Ortaylı ve Abdullah Kuran’ın çalışmaları izliyor.