DükkanKitapTarih Vakfı Yurt YayınlarıDevletler, Savaş ve Kapitalizm: Politik Sosyolojinin İncelemeleri

Devletler, Savaş ve Kapitalizm: Politik Sosyolojinin İncelemeleri

Stokta yok

Yazar: Michael Mann
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Tarihsel sosyoloji alanının yaşayan duayenlerinden Michael Mann’ın bu çalışması, kendisine ait farklı dergilerde yayımladığı makalelerin bir derlemesidir. Yeni-Weberci kavramsal çerçeveyi benimseyen Mann, kariyerini “toplumsal iktidarın tarihi”ni çalışmaya adamıştır. Bu eserinde devletin tanımı ve iktidarının kaynağı, Marxist kuram ve Herbert Spencer’ın yaklaşımıyla devlet, 1130-1815 yılları arasında İngiliz Devleti ve maliyesi, kapitalizm-militarizm ve çoklu devlet ilişkileri, sınıf-ulus ve devlet kavramlarıyla savaş ve toplum kuramı, modern militarizm, vatandaşlık ve Büyük Britanya’nın gerilemesi konularını ele aldığı makaleleri bulunmaktadır. Politik sosyoloji incelemelerindeki kültürelci, çatışmacı ya da işlevselci paradigmaların düştüğü indirgemecilikten uzak durduğu bu çalışma büyük kuramsal sentezlerin verimliliklerini taşıdığı iddia edilebilir.

Yazar