DükkanKitapTarih Vakfı Yurt YayınlarıDenge Oyunu: İkinci Dünya Savaşı’nda Türkiye’nin Dış Politikası

Denge Oyunu: İkinci Dünya Savaşı’nda Türkiye’nin Dış Politikası

Stokta yok

Yazar: Selim Deringil
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Türkiye’nin İkinci Dünya Savaşı’ndaki stratejisi olan Denge Siyaseti, Selim Deringil’in incelemesiyle okurlarıyla buluşuyor. Görece küçük bir ülke olan Türkiye’nin dönemin büyük güçleri arasında kurduğu kurduğu denge siyaseti diplomatik bir başarı olarak tarihte yerini almıştır. Türkiye’nin savaş dışında kalmak düşüncesiyle hareket eden dönem siyasetçilerinden İsmet İnönü, Numan Menemencioğlu, Şükrü Saracoğlu gibi isimler dış politikada gerçekçiliği ön plana koymuştur. Deringil, İkinci Dünya Savaşı’na giden süreçte Türkiye’yi ekonomik ve askeri açılardan değerlendirmenin yanı sıra siyasi kadro ve tarihsel formasyonu da inceliyor. Bu incelemenin ardından tek tek savaş yıllarına odaklanan ve dönemin kritik siyasi gelişmelerini ele alan Deringil, İkinci Dünya Savaşı dönemi Türkiye dış politikasına dair değerli çalışmasını okurlarıyla buluşturuyor.

Yazar