DükkanKitapTarih Vakfı Yurt YayınlarıCUMHURİYET TARİHİNİN TARTIŞMALI KONULARI

Stokta yok

Hazırlayan: Bülent Bilmez
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Tarih Vakfı’nın kuruluşunun yirminci yılı olan 2011’de düzenlenen “Cumhuriyet Tarihinin Tartışmalı Konuları” başlıklı konferans üç amaç gütmüştür: eleştirel yeniden bakış ve sentez aracılığı ile bolca tartışılan yakın tarihi ele almak, bu konudaki tarihyazımının eleştirel analizini yapmak, faaliyetleri ve yayınlarıyla Tarih Vakfı’nın yerine dair bir özeleştiri getirmek. Bu konular üzerine büyük katkı sunan ve sonradan yazarları tarafından makale haline getirilen konferans tebliğleri sonucu ortaya çıkan bu kitap, Cumhuriyet tarihindeki tartışmalı konuları eleştirel bir gözle yeniden okuma olanağı sağlıyor. “Kuruluş-kurtuluş anlatıları”, “Darbeler ve demokrasi arasında siyasi yaşam”, “Sınıf, kimlik, devlet ve birey”, “Kazananları ve kaybedenleriyle iktisat politikaları” olarak dört başlık altında toplanan makaleler Mustafa Kemal ve Nutuk, darbeler, din politikaları, siyasi parti yasakları, azınlık, kadın ve LGBTI+ gruplara politik yaklaşım ve Cumhuriyet dönemindeki ekonomik gelişmeler gibi tema ve konular etrafında şekilleniyor ve alanında önde gelen isimlerden okuyuculara ulaşıyor.

Hazırlayan