DükkanKitapTarih Vakfı Yurt YayınlarıBeyaz Perdede Avrupa: Sinema ve Tarih Eğitimi

Beyaz Perdede Avrupa: Sinema ve Tarih Eğitimi

Stokta yok

Yazar: Dominique Chansel
Çeviri: Nurettin Elhüseyni
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Dominique Chansel milliyetçilik, kadın, göç ve insan hakları gibi dört tema altında 50 filmin tarih öğretiminde bilgilendirici bir kaynak olarak analizini yapmaktadır. İncelenen filmlerin tümü Avrupa sinemasının köşe taşlarını oluşturan filmlerdir; Bosna’dan Rusya’ya, Çek Cumhuriyeti’nden Türkiye’ye pek çok ülkenin sinemasının en güzel örneklerine yer verilmiştir. Bu filmler aracılığıyla öğrencilerin tarihe olan ilgilerini artırmak, sinemayı tarih öğreniminin bir parçası haline getirmek amaçlanmıştır.

Yazar

Çeviri