Tarih Vakfı > Etkinlikler > Lozan Çalıştayı > Lozan Çalıştayı

Tarih Vakfı logo

• Tarih:
  • Adres:

Lozan’ı Daha İyi Öğretmek İçin Bize Destek Olun!

Lozan Projesi (The Lausanne Project), 1922-23 olaylarını ve bunların tartışmalı mirasını araştırmak için 2017 yılında kurulmuş bir forumdur. Olağan akademik yayınların yanı sıra, podcastimiz, yakında çıkacak bir çizgi romanımız ve lise tarih öğretmenleriyle yaptığımız çalışmalar aracılığıyla konuyla ilgili son bulguları daha geniş kamuoyuyla paylaşmaya çalışıyoruz.

Bu yaz Lozan’da Türk lise tarih öğretmenlerini Yunan meslektaşlarıyla bir araya getirmeyi amaçlayan iki günlük bir çalıştay düzenleyeceğiz. Deneyimli kolaylaştırıcılarla çiftler halinde çalışarak, mevcut öğretim uygulamaları üzerinde düşünmeniz ve nüfus mübadelesi de dahil olmak üzere Lozan Antlaşması ve onun etrafında gelişen olayları sınıfta öğretmenin yeni yollarını keşfetmek için fikirler üretmeniz beklenecek. Bu fikirler daha sonra, Tarih Vakfı ve Yunanistan’da AHEDG’nin yardımıyla Lozan Projesi’nin ücretsiz olarak kullanıma sunacağı Türkçe ve Yunanca ders planlarına dönüştürülecek. Bu planların becerilere dayalı olmasını arzu ediyor ve öğrencilerin medya okuryazarlığı ve aktif vatandaşlık için çok önemli olan diğer becerileri geliştirmelerine yardımcı olacağını umuyoruz.

Çalıştay küçük bir grupla yürütülecek (iki Türk ve iki Yunanlı öğretmen) ve elimizden geldiğince katılımcıların takvimlerine uyacak şekilde planlanacaktır. Lozan’a gidiş ve dönüş seyahat masrafları ve otel konaklaması tarafımızdan sağlanacaktır. Üniversitede 1920’ler üzerine çalışma yapma fırsatı bulmuş olan adayların başvuruları memnuniyetle karşılansa da, adayları seçerken temel kriter sınıf içi deneyim olacaktır. Kısacası, tarihin çatışmalı dönemlerini öğretmek için kullanılabilecek yeni pedagojik yöntemlerle ilgilenen ve tam zamanlı çalışan öğretmenler arıyoruz.

Çalıştayın dili İngilizce olacaktır. Eğer değerlendirilmeye alınmak istiyorsanız, lütfen İngilizce olarak kaleme alınmış bir özgeçmiş ve kendinizi neden güçlü bir aday olarak gördüğünüzü açıklayan kısa bir değerlendirme metnini [email protected] mail adresine göndererek Profesör Jonathan Conlin’e (Southampton Üniversitesi) ulaştırın. Son başvuru tarihi 15 Mart 2023’tür.