Tarih Vakfı > Bilgi Belge Merkezi > TSİP Arşivi

TSİP Arşivi

Tarih Vakfı ve TÜSTAV arasında imzalanan protokol ile, Türkiye Sosyalist İşçi Partisi Arşivi tustav.org’ta erişime açıldı!
Mütevellimiz Çağatay Anadol’un önerisi, öncülüğü ve desteğiyle Türkiye Sosyalist İşçi Partisi’nin 1974-1990 arası belgelerinden oluşan TSİP Arşiv Fonu, Tarih Vakfı Arşiv Komisyonu tarafından tasnif edilerek dijital ortama aktarılmıştır. Arşivi oluşturan belgeler Tarih Vakfı ve TÜSTAV arasında imzalanan “Türkiye Sosyalist İşçi Partisi – TSİP ile ilgili arşiv materyallerinin dijital ortamda yayınlanması protokolü” çerçevesinde erişime açılmıştır.
Tarih Vakfı’nda dijitalleştirme işleminin tamamlanması ve anahtar sözcüklerle arşivde belge aramayı kolaylaştıracak bir sistemin kurulması süreçlerini Bülend Tuna, Orhan Doğançay ve Yusuf Ziya Can yönettiler.
TSİP Arşivinin kullanıma açılması çalışmalarını büyük bir özveri ve sabırla; Çağatay Anadol, Gülay Kayacan, Esra Danacıoğlu, Ebru Şeremetli, Gürel Tüzün, Orhan Silier, Enis Rıza ve Bülend Tuna’dan oluşan, Tarih Vakfı Arşiv Komisyonu yönlendirdi ve kolaylaştırdı. Arşiv sorumlusu olarak görev alan Gülistan Eren, arşivin dijitalleştirilmesi sürecinde titiz çalışmasıyla yoğun emek verdi.
Emeği geçen herkese içtenlikle teşekkür ederiz.