Tarih Vakfı > Projeler > Kurum ve Sektör Tarihi Projeleri > Devam Eden Çalışmalar > 100. Yılında İş Bankası

100. Yılında İş Bankası

2001 yılında Tarih Vakfı’nın koordinatörlüğünde, yazarlığını Prof. Dr. Uygur Kocabaşoğlu’nun üstlendiği Türkiye İş Bankası Tarihi ve yazarlığını Orhan Koçak’ın üstlendiği Atatürk’ün Bankası isimleriyle biri akademik, diğeri prestij olmak üzere iki kitap basılmıştır. 2001 yılında başlayan bu çalışma ile Türkiye İş Bankası geçmişi kurumsal bir çerçevede ele alınmaya başlamış ve 2007 yılında İş Bankası Müzesi açılmıştır. Tarih Vakfı tarafından İş Bankası Müzesi’ne yapılan ziyarette daha önce yazılmış İş Bankası tarihinin kurumun 100. yılına giderken yeni kaynaklar ışığında güncellenmesinin kurum için gerekli ve değerli bir katkı olacağı anlaşılmıştır. 2024 yılında kuruluşunun 100. yılını kutlayacak olan Türkiye İş Bankası’nın daha önce Tarih Vakfı koordinatörlüğünde kaleme alınmış olan tarihinin güncellenmesi projesi uzun, yoğun ve titiz bir ön hazırlık süreci sonrasında 22 Mayıs 2018 tarihinde imzalanmıştır. Yöneticiliğini ve danışmanlığını Mehmet Ö. Alkan’ın yaptığı projede yazarlar Y. Doğan Çetinkaya, Özgün Akduran Erol, Murat Birdal tarafından gerçekleştirilen yoğun ve titiz bir araştırma ve yazım süreci sonrasında ortaya çıkan çalışma Ekim 2020’de İş Bankası yetkililerine teslim edilmiş olup yayına hazırlık çalışmaları sürmektedir.