Tarih Vakfı > Kitaplar

Kitaplar

Filters Sort results
Reset Apply

Christine, Max ve Paul içinsınırların olmadığı bir Avrupa çok doğal, ta ki internet üzerindeki gizemli bir sayfa onları bizim zamanımızın çok gerise sürükleyene kadar.Burada hala şehirkapılarında nöbetçiler dikilmekte ve heryaz böğürtlenli dondurma savaşı çıkmakta. Bu ülkedeki insanların demokrasi ve Avrupa hakkında iyi birderse ihtiyaçları var.Christine, Max ve Paul yardım etmek için tam da doğru zamanda geliyorlar.

Yoğun kültür birikimiyle eşsiz bir toprak olan Anadolu'da başlangıçtan bugüne ortaya çıkan, gelişen, biçimden biçime girip barınaktan daha fazlası haline gelen konutun ve oluşturduğu yerleşmelerin tarihi bir sergiye ve bir kitaba konu oldu.

Elinizdeki bu çalışma, aralıksız devam eden savaşlarla birlikte artan bütçe açığını kapatmaya çalışan ve savaşları sürdürebilmek için kaynak arayan Osmanlı bürokratlarının, Düyun-ı Umumiye İdaresi kurulmadan önce, ilk dış borç arayışlarını, içeride ve dışarıda karşılaştıkları siyasi engelleri ve bu ilk borçların nasıl alınabildiğini konu ediniyor

Prof Dr. Edhem Eldem'in Osmanlı Bankası arşivlerinde on yıldır sürdürdüğü çalışmaların son ürünü olan bu kitap, bankanın mali rolünü ve işleyişini eksen alıyor.

Bu kitap, XXII: Dünya Mimarlık Kongresi çerçevesinde, TMMOB Mimarlar Odası'nın katkıları ve Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı'nın desteğiyle, 30 Haziran-30 Temmuz 2005 tarihleri arasında gerçekleştirilen "Avrupa'dan İstanbul'a Yeni Sanat, 1890-1930 Sergisi'ne eşlik etmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Günümüzde birçok ülkede ortaöğretim tarih müfredatının yarıdan fazlası 19. ve 20. yüzyıl tarihine odaklanmıştır. Şimdiki genişlemiş Avrupa'da okutulan bazı tarih kitapları ve müfredat konuları Sovyetler Birliği'nin dağılışını, bunun Doğu ve Orta Avrupa ülkeleri, genişlemiş Avrupa ve küresel durum açısından doğurduğu sonuçları da içeriyor. Bu kitap, tarih eğitimiyle ilgilenen kişiler için Avrupa Konseyi'nin "20. Yüzyılda Avrupa Tarihini Öğrenmek ve Öğretmek" projesi çerçevesinde hazırlanmış bir kılavuz niteliğindedir.