Tarih Vakfı > Kitaplar

100.00 TL200.00 TL
Burcu Kurt
İsmail Yaşayanlar
Elinizdeki kitap salgın hastalıklar ve kamu sağlığı uygulamalarını, çeşitli tarihsel dönemlerde devlet ve toplum perspektifinden inceleyen bir çalışmalar bütünüdür. Kitaptaki yazılar, kamu sağlığı ve kenti sıhhileştirme çabaları ve çerçevesinde mekan ve kurum özelinde bazı değerlendirmelerde de bulunarak, imparatorluğun ve cumhuriyetin genel sağlık politikası hakkında fikir vermektedir.
95.00 TL190.00 TL
DİNÇER DEMİRKENT
Türkiye’de siyasal bölünmüşlük içinde, yüz yıl öncesinin belirli kişileri, olayları ve belgeleri hakkında bazı belirgin saflaşmaları tespit etmek mümkündür. Birinci Meclis ve 1921 Anayasası da bu saflaşmalar içinde yer almıştır. Anayasal tarihimiz bakımından Cumhuriyet sayfasını açan 1921 Anayasası’nın, yapılışından yüz yıl sonra, ortaya çıktığı tarihsel koşullar ve getirdiği ilkeler bağlamında tartışılması bu nedenle önem taşır.
71.00 TL142.00 TL
Ayşe Ozil
Mehmet Ö. Alkan
Yunanlıların “Küçük Asya Seferi” olarak isimlendirdikleri Anado­lu işgali 15 Mayıs 1919’da başlamış, yaklaşık 3.5 yıl sürmüş, 9 Eylül 1922’de son bulduğunda ise ardında acı, göz yaşı, memleketini terk etmek zorunda kal­mış insanlar, demografisi değişmiş bir Anadolu, kısaca telafisi imkânsız bir toplumsal tahribat bırakmıştır.
189.00 TL378.00 TL
Mehmet Ö. Alkan
Milli Mücadele’de Eskişehir’de Sol başlıklı bu kitap, Eskişehir’de Milli Mücadele’nin farklı bir yönüne ışık tutmaktadır. Eskişehir’de sol hareketin ortaya çıkmasının dinamiklerini, solun örgütlenmesini ve etkilerini ele alan bu çalışma, kendi alanında bugüne dek yapılan en kapsamlı çalışmadır.
130.00 TL260.00 TL
Nurşen Gürboğa
Milli Mücadele’yi ve Milli Mücadele’de Eskişehir’i çeşitli yönleriyle ele alan bu kitap, halkın işgallere karşı örgütlenmesini, bütün kaynaklarıyla savaşa katılmasını, Müdafaa-i Hukuk hareketinin yaygınlaşmasını ve Yunan kaynaklarında Eskişehir’in işgali ile Yunan tarih yazımında Milli Mücadele’nin değerlendirilmesi gibi çok yönlü bir perspektife sahiptir. Kitap aynı zamanda bir direniş öyküsünü içermektedir.
162.00 TL324.00 TL
Kemal Yakut
Elinizdeki kitap, iki kez işgale uğrayan ve gerçekte de iki kez kurtuluşu başaran Eskişehir’in hikayesini kapsıyor. Söylenenin aksine İngiliz işgali simgesel değildi ve Heyet-i Temsiliye/TBMM iktidarının Anadolu’da kökleşmesine karşıydı. İngiliz güçleri Eskişehir gibi stratejik yerleşimleri elde tutmak için sıcak savaşı bile göze almıştı.
81.00 TL162.00 TL
Kemal Yakut
Temel motivasyonu 100. yılında Eskişehir’in kurtuluşunun kutlanması, yeni belge ve bilgiler çerçevesinde sürecin yeniden değerlendirilmesi olan 100. Yılında Eskişehir’de İşgal ve Direniş başlıklı bu kitap farklı kaynak gruplarının ışığında Eskişehir’de dört yıl boyunca sürdürülen mücadeleye eğilmektedir. Osmanlı Arşivi, ATASE, TİTE arşivleri ve süreli yayınlar kullanılarak hazırlanan bu çalışmada Eskişehir’in işgal ve direniş yıllarının serencamı ana hatlarıyla ortaya konulmakta.
YENİ SİNEMA TARİHİ ÇALIŞMALARI YÖNTEMLER- YAKLAŞIMLAR
162.50 TL325.00 TL
Mehtap Özsoy
Odağına seyir deneyimini ve hafızayı alan yeni sinema tarihi çalışmaları içinde konumlanan Giresun’da Sinema, hem yeni sinema tarihi hem de toplumsal tarih sahasındaki araştırmalara sinema seyir deneyiminin perspektifinden özgün bir kapı aralamaktadır.
DEVLET, TOPLUM VE SİYASET
187.50 TL375.00 TL
Alexandros Lamprou
Sevgi Adak
Elinizdeki derleme kitap, tek parti döneminin ve bu döneme ilişkin tarihyazımının, yeni bakış açıları ve sorular ışığında yeniden değerlendirilmesi gerektiği tespitinden yola çıkıyor. Kitabı oluşturan bölümler, tek parti Türkiyesi'nin, mevcut literatürde egemen olan "otoriter rejim - muhafazakar halk” ya da "çevre - merkez" gibi ikiliklere dayanan analizlerin ortaya koyduğundan çok daha karmaşık dinamiklerle şekillenmiş olduğunu gösteriyor.
187.50 TL375.00 TL
Mehmet Ö. Alkan
Mehmet Ö. Alkan tarafından “hocalara armağan” geleneğini sürdürmek ve bu geleneği sonraki kuşaklara aktarmak gayesi ile derlenen Aydın Babuna, Ayşe Buğra, Selim Deringil, Edhem Eldem, Selçuk Esenbel, François Georgeon, Asım Karaömerlioğlu& Murat Yolun, Çağlar Keyder, Murat Koraltürk, Nicole vanOs, Nadir Özbek, Şevket Pamuk, Ayşegün Soysal, İlhan Tekeli, Erik-Jan Zürcher’in makaleleriyle katkıda bulundukları Zafer Toprak’a Armağan kitabı aynı zamanda okurlar için de bir kaynak eser niteliği taşımakta.