Kitaplar

Zeynep Kocabıyıkıoğlu Çeçen
  • 25.50 TL
  • 34.00 TL
Orta Çağ, Roma'nın yıkılışıyla bozulan idari ve ekonomik düzenin yeniden yapılandırıldığı ve Rönesans ve daha sonra Avrupa'yı oluşturan tüm politik, sosyo-ekonomik, din, ve kültürel değerler ve kuramlar bütününün temellerinin atıldığı, başka bir deyişle Avrupa kimliğinin yaratıldığı bir dönemdir. Bu Kitabın ortaya çıkış sebebi, bir yandan Türkiye'de Orta Çağ tarihi literatürüne hem akademik anlamda okunabilir, hem de genel okuyucuyu ilgilendirir nitelikte bir katkıda bulunurken diğer yandan da bu dönemi bir nebze olsun mevcut karanlığından uzaklaştırıp hak ettiği cazibeli bir konu haline getirmektir.

ANKARA RÜZGARI: GENÇLERBİRLİĞİ TARİHİ

Tanıl Bora
  • 45.00 TL
  • 60.00 TL
Futbol kulüpleri "hayat hikayeleri," son yıllarda sosyal tarihçiliğin özel ilgi alanlarından biri haline geldi. Elinizdeki kitabın sunuş metninden aktaracak olursak: "Zira bir futbol kulübünün hikayesi, fonda büyük siyasi ve sosyal değişimlerin yer aldığı , sanatkarlara benzetilebilecek egolarıyla ilginç şahsiyetlerin resmigeçit yaptığı uzun bir maceradır."

DEMOKRAT PARTİ İKTİDARINDA CHP: İDEOLOJİK VE ÖRGÜTSEL ARAYIŞLAR 1950-1960

Çağdaş Görücü
  • 29.25 TL
  • 39.00 TL
Demokrat Parti İktidarında CHP: İdeolojik ve Örgütsel Arayışlar 1950-1960 kitabımızda; 1950-1960 dönemi, Cumhuriyet Halk Partisi açısından kurucu önemde bir anlam taşır; bir bakıma partinin yeniden kurulduğu dönemdir. Çünkü bu dönemde CHP tek-parti ve "devlet partisi" konumundan çıkmış, ilk kez muhalefete düşmüş, üstelik bu dönemde hayli uzun sürmüştür: On yıl.

MARDİN: AŞİRET-CEMAAT-DEVLET

Suavi Aydın, Süha Ünsal, Oktay Özel, Kudret Emiroğlu
  • 75.00 TL
  • 100.00 TL
Tarih hem süreçlerin hem özel anların ve kritik karşılaşmaların bir toplamı. Mutlu ve yaratıcı tesadüfleri olduğu kadar öngörülemezliklikleri, tedirginlikleri ve acıları da barındırır içinde. Orta ve büyük ölçekli sayısız aktörler, kurumlar ve yapılar da bu resmin parçasıdırlar. Tarihin büyük biraderleri, ağır âbileri yani..!

1968 İSYAN, DEVRİM, ÖZGÜRLÜK

Ömer Turan
  • 49.00 TL
1968: İsyan, Devrim, Özgürlükdönemin öğrenci hareketlerinin değişik ülkelerdeki eylemleri göz önünde bulundurarak anlaşılabileceği fikrinden yola çıkıyor.Kitapta yer alan makaleler68’in ağırlıklı olarak Türkiye’de veyanı sıraABD, Batı Almanya, Çekoslovakya gibi farklı ülkelerde nasıl bir eylem dalgası, entelektüel gündem ve etki yarattığına dair bir bakış sunuyor.Bu anlamda kitap 68 momentinin dünya-tarihsel niteliğini popüler kültürden farklı siyasal hareketlere uzanan bir yelpazedeortaya koymaya çalışıyorve dönemin toplumlarının siyaset ve muhalefet tahayyüllerinden kesitler sunuyor.68 üzerine yapılançalışmalarda kendisine yeteri kadar yer bulmayan kadınlar veyeşiller gibi özne ve hareketlerle birlikte toprak işgalleri ve Kürtlerin 68 dönemecinde siyasal mobilizasyonugibi konular da bu kitapta etraflı şekilde inceleniyor.

Çevresel Tarih Nedir?

J. Donald Hughes
  • 24.00 TL
  • 32.00 TL
Sadece insanların değil insanların da içinde yer aldığı doğal çevredeki canlı-cansız tüm varlıkların ve bu varlıklar arasındaki etkileşimin yazılması gereken bir tarihi olduğu düşüncesini savunan çevresel tarih, insan ve sosyal bilim araştırmalarına getirilmiş en yenilikçi ve en kapsayıcı yorum/izah tarzlarından biridir. İnsanın çevre, çevrenin de insan üzerindeki etkisine özel bir vurgu yapan bu alan siyasi, askeri, sosyal, iktisadi ve kültürel tarih gibi geleneksel tarihyazım şekillerine ilave edilecek ve bunlar üzerinde yeniden düşünmemizi sağlayacak devrimci bir niteliğe sahiptir. Antik döneme kadar uzanan öncüleri olmakla birlikte 1960’lardan bu yana kapsamı ve hedefleri belirli bir disiplin olarak ABD’den Rusya’ya, Brezilya’dan Hindistan’a dünyanın farklı coğrafyalarında icra edilen bu yeni tarihçilik biçemi ülkemizde de bilinir ve uygulanır hale gelmiştir.

Tarih Eğitiminde "Sen Kimsin?" Siyaseti: Türkiye'den Orta Asya'ya

Büşra Ersanlı
  • 24.00 TL
  • 32.00 TL
Tarih Eğitiminde “Sen Kimsin?” Siyaseti: Türkiye’den Orta Asya’ya Büşra Ersanlı’nın Türkiye, Orta Asya Cumhuriyetleri ve Kafkaslarda tarih eğitimi, milli kimlik ve siyasal iktidar arasındaki ilişkilere dair farklı dillerde yayımlanmış makalelerinin derlemesinden oluşuyor. Büşra Ersanlı bu kitapta yer alan makaleleriyle erken Cumhuriyet döneminden bugüne uzanan bir hatta iktidarın tarih eğitimineyansıyan zihinsel tavrının izini sürüyor veİktidar ve Tarih, Türkiye'de "Resmi Tarih" Tezinin Oluşumu (1929-1937) kitabının ana meselelerini derinleştiriyor.Kitap aynı zamandakarşılaştırmalı bir yaklaşımla Türkiye’denAzarbeycan’a, Özbekistan’a ve Türkmenistan’a uzanan geniş bir coğrafyada “Sen Kimsin?” siyasetinin tarih eğitimindeki yerini tartışıyor. Tarih Eğitiminde “Sen Kimsin?” SiyasetiErsanlı’nın 1990’lardan bu yana bir siyaset bilimci, kadın akademisyen ve aktivist olarak deneyimlerini, gözlemlerini ve varoluş hallerini içeren bir söyleşiyi de okurlara sunuyor.

Anlatılamazı İfade Etmek: Yeni Dersim Sound'unun Oluşumu

Özay Şahin, Martin Greve
  • 49.00 TL
Anlatılamazı İfade Etmek: Yeni Dersim Sound'unun Oluşumu Dersimli müziğin son 40 sene içerisindeki gelişimini betimliyor. Farklı kuşaklardan, farklı tür ve alanlarda müzik icra eden yaklaşık 70 müzisyenle yapılan söyleşilerin yanında; Alevi dedeleri, derlemeciler ve araştırmacılar ile de görüşmeler yapıldı. Onların hayat hikâyeleri üzerinden Dersim Tunceli'nin sosyal-kültürel tarihi sözlü tarih yaklaşımıyla resmedildi.

1800'den İtibaren RUSYA TARİHİ: Halklar, Efsaneler, Olaylar, Güçler

Richard Stites, Catherine Evtuhov
  • 66.75 TL
  • 89.00 TL
Bu kitap günümüzde ABD ve Avrupa üniversitelerinde Rusya tarihi hakkında en çok kullanılan iki ders kitabından birisi olma özelliğini taşımaktadır. Kitabın yazarları Richard Stites ve Catherine Evtuhov öyle bir Rusya tarihi anlatmak istediler ki; bir yandan temel olayların açık ve dengeli bir kronolojisini, öte yandan da günümüzde tarihin en dikkat çeken yönlerini içersin. Bu nedenle kitap gündelik hayata, toplumsal rollere ve kimliklere, kültürel dinamiklere ve toplumsal cinsiyet meselelerine eğilmektedir. Modern Rusya tarihi boyunca hayati bir rolü olan dini deneyimler, bu kitapta hak ettikleri ilgiye kavuşmuşlardır. Yazarlar ayrıca pek sık ihmal edilen, Rus ve Slav kökenli olmayan milli cemaatlere ve onların Rusya tarihindeki payına hatırı sayılır bir yer ayırmaktadır. Kitabın en büyük başarılarından biri kültür meselelerini –edebiyat, sanat, müzik– “gerçek” tarihin bir süsü olarak ele almak yerine tarih anlatısının temel yapı taşları olarak görmesidir. Bu kitap ayrıca 19. ve özellikle 20. yüzyılda ortaya çıkan göç ve diaspora hakkında ayrı bir bölüm barındıran ilk Rusya tarihi kitabıdır. Kısacası, Rusya Tarihi, 1990’lar ve 2000’lerde şekillendiği haliyle tarihçilerin Rusya tarihine olan yaklaşımlarını yansıtmaktadır.

Jakobenlerden Devrimcilere: Türkiye'de Öğrenci Hareketlerinin Dinamikleri (1960-1971)

Emin Alper
  • 49.00 TL
Emin Alper’in kitabı iyi bildiğimizi düşündüğümüz bir dönem ve olaylar zinciri hakkında, yeni bir okuma yapmakla kalmıyor, aynı zamanda 1960’lardaki öğrenci hareketlerine ilişkin az bilinen olgulara da dikkat çekiyor. Toplumsal hareketler literatürü üzerinden yapılan bu yeni okuma, mobilize olmuş öğrencilerin maruz kaldıkları tehditleri, karşılarına çıkan fırsatları ve yararlandıkları destekleri de hesaba katıyor.Bunu yaparken ’68 öğrenci hareketinin, ancak 1960’ların ilk yarısındaki öğrenci hareketlerinin oluşturduğu bağlam içinde yorumlandığında anlaşılabileceğini söylüyor.