Kitaplar

NEVCİHAN ÖZBİLGE
  • 22.50 TL
  • 30.00 TL
Elinizdeki inceleme mevcut sosyal bilim araştırmalarının pek çoğunun erken Cumhuriyet Dönemi’ne ilişkin Türkiye toplumsal, siyasal, kültürel ve ekonomik yaşamını, çoğu zaman doğayı hesaba katmayan yaklaşımlarca ele aldığı gözleminden yola çıkıyor. Erken Cumhuriyet Dönemi Türkiye tarihyazımına “çevre tarihi” çerçevesinden bir müdahalede bulunmayı önüne koyuyor.

İNTİBAH İBRET İNTİKAM

CENGİZ YOLCU
  • 26.25 TL
  • 35.00 TL
Elinizde tuttuğunuz çalışmada Balkan Savaşı sırasında yayımlanmış görsel ve basılı malzemeler -bilhassa bu faaliyet çerçevesinde kaleme alınmış olan Âlâm-i İslâm : Rumeli Mezalimi ve Bulgar Vahşetleri ile Kırmızı Siyah Kitâb, 1328 Fecâyii başlıklı üç kitap- aracılığıyla yapılmaya teşebbüs edilen Osmanlı savaş propagandası, karşı saftaki Bulgar ve Yunan propaganda malzemeleriyle mukayese edilerek tartışılmaktadır.

BALKAN SAVAŞLARI

IGOR DESPOT
  • 30.00 TL
  • 40.00 TL
1912 yılı sonbaharında Osmanlı İmparatorluğu çalkantılar içindeydi. Arnavutluk ve Yemen ayaklanmalarının üstüne, Trablusgarp yüzünden İmparatorluk İtalya ile de savaş halindeydi. Daha da kötüsü, kolera ülkede yayılıyor ve arkasında telef olmuş bir nüfus bırakıyordu. Bu zayıflığı Osmanlı İmparatorluğu’nu saldırılmaya elverişli bir duruma getirmişti. Balkan devletleri de fırsatı kaçırmadı. 8 Ekim 1912’de Karadağ Osmanlı İmparatorluğu’na savaş ilan ederek Balkan Savaşlarının birincisini başlattı. Aralarındaki anlaşmazlıkları bir yana bırakarak biraraya gelen dört millet Balkan İttifakını oluşturdular: Sırbistan, Yunanistan, Karadağ ve Bulgaristan.

DOĞU'DA SİYASAL DÜŞÜNCE

G. L. SEIDLER
  • 26.25 TL
  • 35.00 TL
Batılı siyasal düşünce tarihçileri, kendilerini sadece Batı Avrupa’daki toplumsal ve siyasal düşünceyi incelemekle sınırlandırdılar. Elinizdeki çalışma Doğu dünyasının gelişimini etkileyen büyük imparatorluklardaki siyasal düşünceleri inceleyerek bu sınırlılığın ötesine geçmeye çalışıyor. Seidler bunu, siyasal düşünceyi genel bir toplumsal ve ekonomik çerçeve içine oturtarak ve düşüncenin ortaya çıkış koşullarının, kökenlerinin ve tarihin seyrini nasıl etkilediğinin izini sürerek yapıyor.

DEVRİMCİ İRAN

MICHAEL AXWORTHY
  • 45.00 TL
  • 60.00 TL
Günümüz İran'ını ayrıntılı ve doğru bir şekilde anlamak isteyenler için Michael Axworty'nin eksiksiz bir anlatımla kaleme aldığı "Devrimci İran: İslam Cumhuriyeti'nin Tarihi", Ali Karatay'ın çevirisiyle Tarih Vakfı Yurt Yayınları'ndan çıktı!

ORTA ÇAĞ'A YENİ YAKLAŞIMLAR

Zeynep Kocabıyıkoğlu Çeçen
  • 25.50 TL
  • 34.00 TL
Orta Çağ, Roma'nın yıkılışıyla bozulan idari ve ekonomik düzenin yeniden yapılandırıldığı ve Rönesans ve daha sonra Avrupa'yı oluşturan tüm politik, sosyo-ekonomik, dini ve kültürel değerler ve kuramlar bütününün temellerinin atıldığı, başka bir deyişle Avrupa kimliğinin yaratıldığı bir dönemdir. Bu Kitabın ortaya çıkış sebebi, bir yandan Türkiye'de Orta Çağ tarihi literatürüne hem akademik anlamda okunabilir, hem de genel okuyucuyu ilgilendirir nitelikte bir katkıda bulunurken diğer yandan da bu dönemi bir nebze olsun mevcut karanlığından uzaklaştırıp hak ettiği cazibeli bir konu haline getirmektir.

ANKARA RÜZGARI

Tanıl Bora
  • 45.00 TL
  • 60.00 TL
Futbol kulüplerinin "hayat hikayeleri," son yıllarda sosyal tarihçiliğin özel ilgi alanlarından biri haline geldi. Elinizdeki kitabın sunuş metninden aktaracak olursak: "Zira bir futbol kulübünün hikayesi, fonda büyük siyasi ve sosyal değişimlerin yer aldığı , sanatkarlara benzetilebilecek egolarıyla ilginç şahsiyetlerin resmigeçit yaptığı uzun bir maceradır."

DEMOKRAT PARTİ İKTİDARINDA CHP

Çağdaş Görücü
  • 29.25 TL
  • 39.00 TL
Demokrat Parti İktidarında CHP: İdeolojik ve Örgütsel Arayışlar 1950-1960 kitabımızda; 1950-1960 dönemi, Cumhuriyet Halk Partisi açısından kurucu önemde bir anlam taşır; bir bakıma partinin yeniden kurulduğu dönemdir. Çünkü bu dönemde CHP tek-parti ve "devlet partisi" konumundan çıkmış, ilk kez muhalefete düşmüş, üstelik bu dönemde hayli uzun sürmüştür: On yıl.

MARDİN

Suavi Aydın, Süha Ünsal, Oktay Özel, Kudret Emiroğlu
  • 75.00 TL
  • 100.00 TL