Türkiye için Siyaset ve Demokrasi Yazıları

İlhan Tekeli
50.00 TL

İlhan Tekeli’nin toplu eserlerinden bu kitap, Tekeli’nin bir sosyal bilimci olarak ortaya koyduğu siyaset ve demokrasi üzerine yazılarından meydana geliyor. Türkiye’nin siyasal kültürü ve siyasal yapısını inceleyen, eleştiren, yeni tahayyüler kurgulayan Tekeli’nin bu çalışması oldukça geniş bir yelpazede Türkiye siyasetine odaklanıyor.

Kitabın ilk bölümünde Türkiye’de demokrasinin işleyişinin incelenmesi ile başlayan kitapta, parti yapıları ve Türkiye demokrasisine etkileri üzerine Tekeli’nin düşünceleri bulunuyor. Tekeli’nin Gencay Şaylan ile gerçekleştirdiği söyleşi ile devam eden bölüme Türkiye’deki siyaset kültürü üzerine düşünceleri, siyasal sistemi yargılaması, cemaatçilik üzerine yorumları ve rüşvet kuramı ekleniyor. İkinci bölümünde demokrasi kuramlarını modernleşmeyle ele alan Tekeli ayrıca siyasal gücü mekanda da inceliyor. Eserin üçüncü bölümünde seçim ve oy davranışlarına eğilen Tekeli, sonraki bölümde liberalizme değinerek İslamcı akımı ele alıyor ve Türkiye’deki yansımasına bakıyor. Son bölüm ile siyasal ideolojinin incelendiği ve yeni hareketlerin hem Türkiye ölçeğinde hem küresel ölçekte ele alındığı eser “yeni parti tahayyülü” kurulması ile sonlanıyor.

• Türkiye için Siyaset ve Demokrasi Yazıları
  • ISBN : 9789753332613