Türkiye için Eğitim Yazıları

İlhan Tekeli
39.00 TL

Kırk dört yıl öğretim üyeliği ve YÖK genel kurul üyeliği yapmış olan Prof. Dr. İlhan Tekeli’nin hem öğrencilik hem eğitimcilik yaptığı dönemlerden hareketle ortaya koyduğu bu eseri, Türkiye’de eğitim/öğrenim sürecine ilişkin yazılarından meydana geliyor. Bir öğrenci iken bu sürece dair farkındalıklarının nasıl geliştiğinden alarak, öğretim üyesi kimliğiyle öğretmenin zorluklarını kavrayışını ve öğretimin kurumsallaşmasına müdahale bilincini kazanışını anlatıyor. Pedagojik boyuttan çok kurumsal boyuttan eğitimi inceleyen Tekeli, siyasetle ilişkilenen eğitimi de gözler önüne seriyor.

Birinci bölümünde Tanzimat’tan Cumhuriyet’e eğitim sistemindeki değişim hakkındaki metinleri bulunan eserin ikinci bölümünde ise eğitim reformundaki strateji ve yöntemin yanı sıra eğitim reformunun demokrasi ve sosyal bilimler ışığında edindiği konum inceleniyor. Kitabın üçüncü bölümünde günümüzdeki yükseköğretimin durumu ve YÖK’ün yükseköğretim stratejileri ele alınıyor. Dördüncü ve son bölümde ise sosyal bilimler ve akademide etik konularında derinleşen metinlerinin bulunduğu bu kitabı ile Tekeli, Türkiye’de eğitim sistemine dair değerli bir inceleme ortaya koyuyor.

• Türkiye için Eğitim Yazıları
  • ISBN : 9789753332712