DükkanKitapTarih Vakfı Yurt YayınlarıSÜRÇ-İ LİSAN ETTİKSE AFFOLA

Stokta

Yazar: MEVLÜT ÖZHAN
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Karagöz yüzyıllarca yaşatılmış ve bugün de yaşatılmaya çalışılan bir kültür değerimizdir, kendini yenilediği sürece kabul görür ve varlığını sürdürebilir. Yenileme, günün koşullarına ve sosyal gelişmelere göre değişimi kapsar. Karagöz de bir kültür ürünü olduğuna göre kendini yenileyerek varlığını sürdürecektir  ya da statik yapısıyla kalıp unutularak yok olacaktır. Bu yenilenmeyi konuyla ilgili kurumların destekleri, sanatçıların, bilim adamlarının ve uzmanların birlikte çalışmaları biçimlendirecek ve sağlayacaktır.

Bu kitapta Karagöz’ün bütün yönleriyle ele alınarak değerlendirilmesi hedeflenmiş; araştırılması, geliştirilmesi ve yaşatılması konusunda yapılanlar ve yapılamayanlar anlatılarak bundan sonrası için bir ışık tutulmaya çalışılmıştır.

Karagöz yüzyıllarca yaşatılmış ve bugün de yaşatılmaya çalışılan bir kültür değerimizdir, kendini yenilediği sürece kabul görür ve varlığını sürdürebilir. Yenileme, günün koşullarına ve sosyal gelişmelere göre değişimi kapsar. Karagöz de bir kültür ürünü olduğuna göre kendini yenileyerek varlığını sürdürecektir ya da statik yapısıyla kalıp unutularak yok olacaktır. Bu yenilenmeyi konuyla ilgili kurumların destekleri, sanatçıların, bilim adamlarının ve uzmanların birlikte çalışmaları biçimlendirecek ve sağlayacaktır.

Yazar