İndirim!

Stokta yok

Yazar: Ahmet Refik Altınay
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Ahmet Refik Altınay’ın 1924 yılında ilk baskısı yapılan kitabı “Sokollu” Tarih Vakfı Yurt Yayınları’nın “Tarihe Yolculuk” serisi altında okurlarıyla buluşuyor.Altınay, bu kitabında Kanuni Sultan Süleyman, İkinci Selim ve Üçüncü Murad dönemlerinde 14 yıl 3 ay 17 gün boyunca sadrazamlık yapmış olan Sokollu Mehmed Paşa’nın hayatı ve renkli kişiliğini ele alıyor. Sokollu’nun hayatına devlet erkanı ile ilişkileri, seferleri ve siyasi uygulamaları çerçevesinde yaklaştığı kitabında kronolojik bir sıra izliyor ve Sokollu’nun gençliğinden başlattığı anlatısını son senelerine kadar taşıyor.

Yazar